Feedback Form

  

Oprettet: 11-01-2019

Prissætning af krydsningskalve opjusteres i DMS

Værdien af krydsningskalve efter kødkvægstyre er steget. Derfor opjusteres prissætningen i afregningsmodulet i DMS pr. 15. januar.

Der sker løbende ændringer i noteringen af slagtekalve. Derfor er det nødvendigt jævnligt at justere prissætningen i afregningsmodulet i DMS. 15. januar 2019 foretages en ny opdatering, som er baseret på den gennemsnitlige notering for slagtedyr i 2018.

120 kr. mere for krydsningstyre af stor race

Opdateringen af afregningsmodulet giver en værdiforøgelse på krydsningskalve – både i Dansk Kalv og Ungtyr-konceptet. I 2018 steg afregningspriserne for slagtedyr især i de høje formklasser, hvilket er gunstigt for krydsningskalvene.

Krydsningskalvene har i opdateringen ca. 10 pct. højere merværdi sammenlignet med renracede Holsteinkalve. Det betyder en stigning på ca. 120 kr. for krydsningstyrene af de store racer. For krydsningskvier af stor race er stigningen på ca. 50 kr. Krydsningstyrekalve efter Jerseykøer stiger med ca. 80 kr., mens afregningsprisen for jerseykrydsningskvierne er uændret.

Bedre afregning efter afprøvede

kødkvægstyre

Beregningerne viser desuden en øget gevinst ved at bruge afprøvede kødkvægstyre frem for ungtyre. Afkom efter afprøvede tyre afregner gennemsnitligt 160 kr. bedre end afkom efter ungtyre.

Læs mere detaljeret om opdateringen i artiklen

Opdatering af afregningsmodulet i DMS for prissætningen af krydsningskalvene

Du kan høre mere om krydsningskalve og afregningsmodulet på kvægkongressen mandag den 25. februar i indlægget Flere penge i krydsningskalve.


Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 1, 2019

Sidst bekræftet: 11-01-2019 Oprettet: 11-01-2019 Revideret: 11-01-2019

Forfatter

HusdyrInnovation
Studentermedhjælper

Kresten Johansen

Avlsværdivurdering, Kvæg


Afdelingsleder

Anders Fogh

Afkomsinspektører


Konsulent

Rasmus Skovgaard Stephansen

Avlsværdivurdering, Kvæg


Af samme forfatter

Gå ikke på kompromis med genetikken, når du bruger pollede tyre
Brug kun pollede tyre hvis de har samme NTM som de tyre du alternativt ville have valgt. Når du bruger pollede tyre, skal d...
08.11.19
Hitliste med X-indekser - november 2019
Hitliste med X-indekser for kødkvægstyre brugt på malkekvæg
07.11.19
Hitliste for Boer og Nubiske geder - oktober 2019
Hitlisterne er et katalog over geder samt ældre og yngre bukke med de højeste indekser inden for hver race. Hitlisterne kan...
10.10.19