Feedback Form

  

Oprettet: 11-04-2017

Film: Undgå at få sygdom med hjem sammen med slagtekalven

Du er foran på point rent sundhedsmæssigt, hvis du som slagtekalveproducent kun får helt friske kalve med hjem fra mælkeproducenten. Filmen her giver tips til hvordan.

Det er nemmere at lade være med at tage sygdom med hjem i din besætning, end det er at komme af med den igen.

Derfor giver det god mening at tænke i smittebeskyttelse, når du som kalveproducent henter spædkalve hos dine leverandører.

Som udgangspunkt bør den, der henter kalvene slet ikke komme ind i leverandørbesætningen, da det udsætter både kalveproducenten og mælkeproducenten for stor smitterisiko. Se i filmen, hvordan det kan forholdsvis let kan løses.

Svært at afvise kalve
En del slagtekalveproducenter oplever, at de har svært ved at afvise en kalv fra en fast leverandør. Måske ved de, at det vil give ham pladsproblemer.

Det bør dog ikke være grund til at gå på kompromis med sundheden i ens egen besætning.

Det kan være lettere at afvise en syg eller for lille kalv, hvis man på forhånd har formuleret klare retningslinjer for, hvilke kalve man afviser – og informeret leverandørerne om dette.

Se i filmen, hvordan slagtekalveproducent Rasmus Alstrup håndterer både smittebeskyttelse og opretholder et godt forhold til sine leverandører.

Se filmen:


Undgå at få sygdom med hjem.

Sidst bekræftet: 11-04-2017 Oprettet: 11-04-2017 Revideret: 11-04-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Dialogmøder: Vi vil gerne udfordres på det vi laver
Kvægs traditionelle regionsmøder har ændret navn til dialogmøder. Og det er der selvfølgelig en grund til, lyder det fra fo...
20.10.17
Lær nyt hjemme i sofaen
Lean og DMS er emnerne i to nye digitale kurser. Kurserne er gratis, og du kan tage dem, når det passer dig, og hvor det pa...
20.10.17
KvægNYT nr. 19 - 2017
Tema: Holdbarhed
20.10.17
Hellere en sund ko end 500 kg mælk mere
Mælkeproducent Jens Vrist går mere efter sunde køer end højest mulige ydelse.
20.10.17
Bedre viden om bedriftens holdbarhedsprofil
Jo bedre viden man har om, hvornår køerne sættes ud, jo mere kan man optimere. Ny udskrift er i støbeskeen.
20.10.17