Feedback Form

  

Oprettet: 09-08-2019

Dansk staldindretning skal give bedre dyrevelfærd i Kina

Danske anbefalinger om indretning af stalde er blevet oversat til kinesisk. Nu skal der fokus på dyrevelfærd i Kinas kvægbesætninger.


‘Indretning af stalde til kvæg’ blev lanceret i mejeriselskabet Mengnius hovedkvarter i juni måned. Foto: SEGES

Håndbogen ‘Indretning af stalde til kvæg – Danske anbefalinger’ er blev oversat til kinesisk og netop præsenteret på en stor konference i Kina. Med bogen er det meningen, at der skal sættes yderligere fokus på staldindretning og design for at højne dyrevelfærden i de kinesiske stalde.

”I mange af de store besætninger er der efterhånden kommet godt styr på hygiejnen og mælkekvaliteten, mens der har været mindre fokus på fx klovproblemer,” forklarer specialkonsulent Helge Kromann, SEGES, som selv var til stede ved præsentationen i Kina.

”Både rent managementmæssigt og i forhold til staldindretningen er der mange ting, der kan forbedres i de kinesiske besætninger,” fortæller Helge Kromann.

”Det gælder fx udformning af gangarealer, hvor de fleste stalde er indrettet med fast gulv, der skrabes med en læssemaskine. Gulvene er uden nogen form for dræn og oftest udført i en dårlig håndværksmæssig kvalitet med ujævnheder og lunker på gulvene,” lyder det fra specialkonsulenten.

Dansk førerposition i dyrevelfærd

Udgivelsen af håndbogen er et resultat af et samarbejde mellem SEGES og CDMTCC (China-Denmark Milk Technology Cooperation Centre). Centeret drives af Arla sammen med deres samarbejdspartner, det kinesiske mejeri Mengniu, der er Kinas næststørste mejeriselskab. Centeret yder rådgivning til mejeriets leverandører, der består af godt 600 mælkeproducenter, der i gennemsnit har 800 køer og producerer omkring 5 mia. kg mælk om året. Der rådgives om almindelige produktionsforhold, fodring, magagement, Lean, staldindretning og mælkekvalitet.

”Vi er selvfølgelig meget stolte af, at man i Kina har valgt at købe vores anbefalinger til staldindretning. Men det sætter også tingene i relief og bekræfter os i, at vi er nogle af de førende i verden på netop god dyrevelfærd og staldindretning,” fortæller Helge Kromann.

Lanceringen af bogen blev fejret ved en storstilet ceremoni med 750 indbudte gæster i byen Hohhot, der ligger 500 km nordvest for Beijing, hvor Mengniu har sit hovedkvarter.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 14, 2019
Sidst bekræftet: 09-08-2019 Oprettet: 09-08-2019 Revideret: 09-08-2019

Kontakt

Specialkonsulent

Helge Kromann

Mælkekvalitet


Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Færre antibiotikauheld i robotbesætninger
Antallet af antibiotikauheld i robotbesætninger er faldet markant de seneste år. Der sker dog stadig uheld. Se her, hvor d...
29.11.19
Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld på Abildholt
Med 700 køer, 11 robotter og 7 medarbejdere har driftsleder Thomas Larsen nok at holde styr på. Men der er tjek på tingene ...
29.11.19
Kvægnyt nr. 22 - 2019
Læs om: Erfagruppe for udenlandske medarbejdere; Faste procedurer og arbejdsro forebygger antibiotikauheld m.m.
29.11.19
Uændret niveau for termoresistente kim – desværre
Arlas årlige screening for termoresistente kim viser, at 8 pct. af besætningerne ligger over 5.000 kim. Det er samme niveau...
15.11.19
Rejs ud og lær om landbrug – med Nuffield Scholarship
Vil du gerne ud i verden og lære om et selvvalgt område indenfor landbrug? Så er det måske en idé at ansøge om et Nuffield ...
15.11.19