Feedback Form

  

Oprettet: 09-03-2018

Kvægformand: Vi skal nok give den gas

Formand Chr. Lund lover at gøre sit yderste for at hente politiske resultater hjem til danske kvægbrugere.

”I løbet af kongressen fik jeg mange kommentarer om, at vi bare skal give den gas i forhold til de politiske mål, vi går efter. Den opbakning er jeg utrolig glad for, og vi vil selvfølgelig gøre alt for at leve op til det.”

Sådan lyder det fra formand Chr. Lund oven på hans første kongres og første år som frontkæmper for de danske kvægbrugere.

Aktuelt er det blandt andet arbejdet i forhold til vandplanerne, den kommende EU-reform, afværgelse af forslaget om afgift pr. ko samt arbejdet for de bedrifter, der bliver ramt urimeligt hårdt af kravene til ammoniakreduktion, der har højeste prioritet.

Glad for positiv stemning

Med en prissænkning fra Arla som optakt til kongressen var risikoen for mismod og dårlig stemning overhængende. Men Chr. Lund oplevede det stik modsatte i det propfyldte Herning Kongrescenter. Blandt andet bed han mærke i, at folk snakkede meget om arbejdskraft og ledelse, og han føler, at kvægbrugerne tog godt imod de initiativer, der kommer.

”Jeg er faktisk overrasket over, hvor positiv stemningen var. Det var enormt skønt at høre og fornemme den gejst og mod på fremtiden, der gennemsyrede kongressen, endda oven på et fald i mælkeprisen,” lyder det fra formanden.

Fokus på bundlinjen, tak!

Et af de klare signaler han sammen med direktør Gitte Grønbæk sendte fra scenen i mandagens beretning var, at fokus på bundlinjen bør være endog endnu skarpere i fremtiden.

”Og jeg føler virkelig, at der er opbakning til at skifte fokus fra kg mælk til kroner. I løbet af de to dage i Herning fik jeg tilkendegivelser fra mange om, hvor vigtigt det er, at vi sætter noget i gang med fokus på bundlinje,” fortæller Chr. Lund.

I løbet af de to dage gæstede 2.359 deltagere kongressen.

Relaterede links

Sektordirektøren: Kongressen skal ramme alle


Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 5, 2018

Sidst bekræftet: 09-03-2018 Oprettet: 09-03-2018 Revideret: 09-03-2018

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 22 - 2018
Læs bl. om: Køer kan nøjes med 25% tørstof fra grovfoder. Hvordan bøffen er produceret vejer tungere i klimaregnskabet end ...
30.11.18
Kvægnyt nr. 21
29.11.18
Lige god økonomi i alle malkekvægsracer
Holstein er bedre for ydelse og eksteriør, mens RDM og Jersey er bedst for frugtbarhed og sundhed. Samlet set betyder det, ...
19.11.18
Viden om kalve samlet ét sted
Landbrugsinfo.dk/kalveliv er en overskuelig samling af viden om kalve.
16.11.18
Med digitalt dataflow springer man aldrig foderkontrollen over
At EFK’en bliver lavet uden tastearbejde betyder, at Anders Nørgaard følger op hver uge.
16.11.18

Læs også