Feedback Form

  

Oprettet: 11-04-2017

Kontrolbesøg i salmonellabesætninger

Kvægbesætninger i salmonella-niveau 2 kan forvente at få besøg af Fødevarestyrelsen i løbet af 2017. Kontrollen intensiveres her lige før udbinding.

I hele 2017 har Fødevarestyrelsen udvidet den almindelige velfærdskontrol i kvægbesætninger til også at omfatte salmonellakontrol i niveau 2-besætninger.
Salmonellakontrollen vil iflg. Veterinærchef i VeterinærNord, Maren Johansen især have fokus på besætningernes handlingsplaner og flytning af dyr.
”Det, vi går ind og ser på er blandt andet, om besætningsejeren har en handlingsplan for salmonellasanering – og ikke mindst om han følger den," forklarer Maren Johansen. Hun tilføjer, at kontrollanterne i den kommende tid, hvor dyrene skal på græs, også vil have særligt fokus på, om besætningsejeren har styr på flytning af dyr, hegnsregler osv.
Maren Johansen opfordrer til at man – uanset om man skulle få besøg af veterinærkontrollen eller ej - gennemgår besætningens handlingsplan en ekstra gang med sin dyrlæge, og sikrer sig at den har effekt. 

 

Fødevarestyrelsen vil bl.a. tjekke om besætningen har en handlingsplan for salmonellasanering og om han følger den.

Sidst bekræftet: 11-04-2017 Oprettet: 11-04-2017 Revideret: 11-04-2017

Forfatter

Kvæg
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Deltag gratis i to spændende webinarer om fodring
Grib muligheden og deltag i to webinarer med titlerne ’Undgå tab ved ensilering og udfodring’ samt ’Fodring med rapskager’....
05.12.17
Film: Undgå smagsafvigelser i mælken
Dårligt foder, belægninger i køletanken m.m. kan give mælken en dårlig smag og betyde, at den kasseres på mejeriet. Ny film...
05.12.17
Pas på derude – kvægbrug er landbrugets farligste arbejdsplads
Blandt alle driftsgrenene i landbruget er kvægbruget den farligste arbejdsplads. Og det er især de unge, det går ud over.
01.12.17
Arbejdssikkerhed: Pas på med minilæsseren
Minilæssere er ustabile, og forkert brug kan være livsfarligt.
01.12.17
KvægNyt nr. 22 - 2017
Tema: Sikkerhed
01.12.17
Kvægafgiftsfonden

Mælkeafgiftsfonden