Feedback Form

  

Oprettet: 06-04-2018

Turbo på yversundheden

Staldskoler skal hæve yversundheden i 25 besætninger. Deltagervideoer og konkurrencer på nøgletal skal øge motivationen.


Deltagerne i staldskolerne er mælkeproducenter, der virkelig interesserer sig for yversundhed, og som ønsker at flytte yversundheden mere, end de er lykkedes med indtil nu Foto: Signe Elkjær Bach

Yversundhed er og bliver en afgørende faktor for både dyrenes velfærd og bedriftens økonomi. Derfor vil SEGES også i 2018 lægge en stor indsats i at løfte niveauet ude på bedrifterne. Det skal bl.a. ske ved at der etableres staldskoler rundt om i landet.

”Vi ved, at staldskoler er det, der virkelig kan skabe resultater. Derfor er vi i gang med at etablere 25 nye staldskoler,” forklarer dyrlæge Michael Farre, SEGES. Deltagerne er mælkeproducenter, der virkelig interesserer sig for yversundhed. De er med andre ord ikke med, fordi de har problemer, men fordi de ønsker at flytte yversundheden mere, end de er lykkedes med indtil nu.

Ifølge Michael Farre vil der især være fokus på helt lavpraktiske tiltag med brug af kendt viden og kendte værktøjer som fx DMS-udskrifter for at flytte yversundheden.

”Men for at øge motivationen blandt deltagerne vil vi køre en konkurrence internt mellem besætningerne med benchmarking på forskellige nøgletal, og deltagerne vil optage små videoer om deres succeser og ting, der driller, som de kan udveksle med hinanden,” forklarer han. I det hele taget vil der blive lagt stor vægt på, at deltagerne sparrer med og lærer af hinanden. Samtidig kobles der lokale rådgivere og dyrlæger på som facilitatorer og til at give faglig sparring.

Til gavn for alle

Erfaringerne fra staldskolerne vil naturligvis blive brugt i den øvrige rådgivning om mælkekvalitet, ligesom alle, der er interesserede, har mulighed for at deltage i lignende rådgivningsforløb. Der vil desuden blive produceret en række fakta-ark med enkle problemstillinger og løsningsforslag i retning af ’sådan gør du, hvis du har det her problem’.

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 7, 2018

Sidst bekræftet: 06-04-2018 Oprettet: 06-04-2018 Revideret: 06-04-2018

Forfatter

HusdyrInnovation
Kommunikationskonsulent

Kirsten Foss Marstal

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Film: Sikker færdsel og arbejdssikkerhed ved besøg på gården
Årets høst rykker nærmere. Og travlhed, mennesker, store køretøjer og maskiner kan være en farlig kombination. Se hvordan d...
02.07.18
Hvis dit celletal er forhøjet
Forhøjet celletal går ud over bedriftens økonomi på flere niveauer. Både i form af manglende kvalitetstillæg, men også i fo...
02.07.18
Sådan reducerer du dit tankcelletal - 15 gode råd
Læs de 15 gode råd nedenfor.
02.07.18
Særligt salmonellabelastede kvægbesætninger får kontrolbesøg
Fødevarestyrelsen tjekker handlingsplaner i besætninger, hvor salmonellasaneringen ikke rykker.
29.06.18