Oprettet: 14-12-2017

Økonomistyring – en ledelsesopgave

Økonomistyring er en vigtig ledelsesopgave, som kan spare dig for ubehagelige overraskelser, fordi du hele tiden har styr på din bedrift. Det er budskabet i specialkonsulent Mads R. Simonsens artikel ”Økonomistyring – en ledelsesopgave”.

”Jeg har altid haft en fornemmelse af, at jeg er god til at passe både medarbejdere og grise. Men jeg syntes ikke altid, at der var en direkte sammenhæng mellem de perioder, hvor det gik godt i staldene, og om jeg tjente penge.” Sådan siger den svineproducent, som er hovedperson i Mads R. Simonsens artikel. Se artiklen ”Økonomistyring – en ledelsesopgave”.

 

Forstå din bedrift

I artiklen giver Mads R. Simonsen, specialkonsulent ved SEGES, dig en dybere forståelse for sammenhængen mellem produktionsstyring og økonomistyring. Denne sammenhæng forklarer han ud fra teoretiske og praktiske beskrivelser af, hvordan du kan anvende registrering, data, budgetlægning og tavlemøder på din bedrift. Derudover beskriver han, hvordan du kan prioritere og fordele dine ressourcer via aktivitetsstyring, likviditetsstyring og kapacitetsstyring.

 

Undgå ubehagelige overraskelser

Artiklen kommer også ind på, hvordan du med grundige registreringer og opfølgninger kan undgå overraskelser, fordi du hele tiden arbejder på at se fremtiden komme nærmere. Det giver et godt grundlag for, at du kan lave tilpasninger, inden behovene overhovedet opstår, uanset om behovet er på mandskab, staldanlæg foderanlæg eller noget helt fjerde.

 

Få inspiration og motivation

Endeligt beskriver Mads R. Simonsen økonomistyring som en proces og pointerer, at jo mere naturlig processen føles i hverdagen, desto hurtigere kan du træffe beslutninger om at ændre din produktion. Med denne artikel får du inspiration og motivation til at få fuldstændigt styr på de aktiviteter, der findes på din bedrift, så du kan få din bedrift til at fungere som en top-tunet maskine.
Sidst bekræftet: 14-12-2017 Oprettet: 14-12-2017 Revideret: 14-12-2017

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Lise Majgaard Mortensen

Af samme forfatter

”Vi vil skabe den arbejdsplads, vi gerne selv ville være på”
Susanne og Anders Just fra Thy organiserer arbejdstiderne på deres bedrift, så de tilgodeser medarbejderne. På den måde for...
17.04.20
Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Opblødning af skattereglerne ved generationsskifte
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninge...
27.11.18
Pension: Vi skal have flere landmænd med!
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er...
01.11.18