Oprettet: 14-12-2017

Up-to-date ledelse i en turbulent hverdag – relationer, rammer, retning og roller

Hvad er ledelse egentligt? Det forklarer Jørgen Kroer, seniorkonsulent i ledelse, i sin artikel ”Up-to-date ledelse i en turbulent hverdag – relationer, rammer, retning og roller”, hvor han også præsenterer værktøjet 4R-modellen.

Se artiklen ”Up-to-date ledelse i en turbulent hverdag”. I artiklen indleder Jørgen Kroer, seniorkonsulent ved SEGES, med at definere begrebet ledelse for at skabe en fælles forståelse for disciplinen, som går igen i de øvrige artikler i artikelserien.

 

Få perspektiv på ledelse

”Ledelse afhænger af, hvad og hvem der skal ledes,” fastslår Jørgen Kroer i artiklen. Rigtig mange bedrifter vækster, bliver mere komplekse og får flere ansatte. Med et håndgribeligt perspektiv på ledelse kan du bedre forstå din virksomheds udvikling og løse de fleste udfordringer, der opstår i en vækstfase.

 

Konkret værktøj til vækstfaser

I artiklen præsenterer Jørgen et helt konkret værktøj kaldet 4R-modellen. De fire R’er står for relationer, rammer, retning og roller, og det er et værktøj, som du kan gå hjem og bruge direkte i dit arbejde, når din virksomhed vækster og vokser, og når både dine og dine medarbejderes opgaver forandrer sig. Du får også et overblik over de forskellige og helt konkrete udviklingskriser og faser, du kan møde i din virksomhed, og som ofte kræver nye tiltag. I disse overgange fra én fase til en anden, kan du trække på 4R-modellen til at hjælpe dig effektivt igennem den krise, der ofte vil opstå.

 

Eksempler fra en konkret bedrift

Undervejs i artiklen supplerer Jørgen med eksempler fra en virkelig bedrift, hvor du får nogle eksempler på, hvilke færdigheder, prioriteringer og arbejdsværdier du kan have fokus på og sætte ind med for at drive din virksomhed videre.
Sidst bekræftet: 14-12-2017 Oprettet: 14-12-2017 Revideret: 14-12-2017

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Lise Majgaard Mortensen

Af samme forfatter

”Vi vil skabe den arbejdsplads, vi gerne selv ville være på”
Susanne og Anders Just fra Thy organiserer arbejdstiderne på deres bedrift, så de tilgodeser medarbejderne. På den måde for...
17.04.20
Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Opblødning af skattereglerne ved generationsskifte
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninge...
27.11.18
Pension: Vi skal have flere landmænd med!
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er...
01.11.18