Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 27-04-2018

  

Oprettet: 04-05-2016

Seks landmænd kickstarter vækstforløb

Kick off-seminar sætter gang i seks landmænds deltagelse i forløbet ”Veje til vækst”. Her skal de gå nye veje for at forbedre konkurrenceevnen i deres virksomhed og vise andre landmænd, hvordan det at gå nye veje kan skabe vækst i landbruget.

Den 5. april var der kick off-seminar i LD-projektet Nye bæredygtige veje til at skabe vækst i landbruget. Projektet står bag forløbet ”Veje til vækst”, hvor seks landmænd har deltaget i Løvens Hule og alle fået tildelt penge til at komme videre med deres ideer og forretning. Formålet med kick off-seminaret, der hedder ”Tank op og læg ruten mod vækst”, var at arbejde med de råd, som landmændene havde fået af eksperterne i Løvens Hule, og at få sat gang i de nye initiativer, som ”løverne” havde givet dem penge til.

Seks landmænd bliver demonstrationsværter
Dagen blev indledt med en generel introduktion til projektet bag. Det er nemlig en betingelse for, at landmændene kan få tildelt penge til deres vækstinitiativer, at de medvirker i projektet som demonstrationsværter. At være demonstrationsvært vil sige, at de forpligter sig til at vise, hvordan deres ideer og forretninger udvikler sig, samt hvordan de arbejder med at gå nye veje for at skabe vækst i deres virksomhed.  Dermed er de seks landmænd med til at vise vejen for andre landmænd, der drømmer om at gå nye veje for at forbedre konkurrenceevnen i deres virksomhed og dermed skabe vækst i landbruget.

Et liv med forretningsudvikling i landbruget
Efter introduktionen fik landmændene mulighed for at præsentere hinanden for de råd og anbefalinger, de hver især havde fået af løverne i Løvens Hule, samt udfordre hinandens ideer. Derefter gik Gustaf Bock, chefkonsulent ved SEGES og ekspert i forretningsudvikling, på scenen og gav gode råd om et liv med forretningsudvikling i landbruget. Han talte bl.a. om fødevarernes værdikæde, forretningsmodeller og arketyper af forbrugere. Derudover talte han om produkter og prissætning af dem, og om vægten mellem kerneforretningen og den nye forretning. Han understregede desuden, hvor vigtigt det er at have en overskuelig forretningsplan og at holde fokus i forretningen, så man passer på sin kerneforrentning og er skarp på sine kunder, markedsprisen og at skabe resultater.

Plan for deres ”veje til vækst”
Med Gustafs indspark in mente blev de seks landmænd sat sammen med hver deres forretningsudvikler. Her tog de hul på deres vækstinitiativer og kom tættere på en plan for, hvad de skal gøre fremover, hvem der kan hjælpe dem, og hvordan de kommer videre med deres idé og forretning ved at gøre brug af de penge, som løverne har tildelt dem. Derudover gav forskellige specialister fra SEGES landmændene indspil indenfor de områder, som de kæmper med, så de kan komme videre med deres forløb i ”Veje til vækst”.

Fik gode råd af specialister fra SEGES
I grupperne fik en af landmændene besøg af specialkonsulenterne Jan Erik Bottke og Mads Rugholm Simonsen, der fortalte om økonomistyring, mens en anden fik vejledning omkring arbejdssikkerhed af arbejdsmiljøschef Helle Birk Domino. Derudover var sitemanager ved Agro Business Park, Kathrine Vejgaard forbi og fortalte om crowdfunding, mens marketingkonsulent Birgitte Wulff Mikaelsen gav indspark omkring markedsføring. For en af landmændene er der ligeledes lavet aftale om, at Morten Haahr Jensen, juridisk specialkonsulent ved SEGES, giver indspil om juridiske aftaler, herunder leverandøraftaler, i samarbejde med Bente Poulsen, virksomhedsrådgiver i Gefion.

Vil du vide mere

Hør podcast fra kick off-seminaret. Du kan også høre flere af Gustaf Bocks gode råd til et liv med forretningsudvikling i landbruget i videoen af hans præsentation, ligesom du kan se hans præsentation fra oplægget.
Sidst bekræftet: 04-05-2016 Oprettet: 04-05-2016 Revideret: 04-05-2016

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Opblødning af skattereglerne ved generationsskifte
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninge...
27.11.18
Pension: Vi skal have flere landmænd med!
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er...
01.11.18
Det gode ejer- eller generationsskifte
Et godt ejer- eller generationsskifte kræver dialog, og at man kommer i gang i god tid. Men hvad skal du forberede, og hvad...
24.10.18