Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 15-08-2018

  

Oprettet: 08-12-2017

Plantekongres: Er de danske miljøregler de skrappeste?

Hør udenlandske forskeres vurdering af de beregninger, der er brugt til at opstille kravene i vandplanerne, og hør en ekspert vurdere de danske miljøkrav set i lyset af kravene til tyske og hollandske landmænd.

Session 11- Mød formanden for den internationale evaluering
Vi får besøg af professor Peter Herman, Holland, som har været formand for det hold af internationale forskere, der netop har vurderet de beregninger, som ligger til grund for de danske kvælstofreduktionskrav i vandplanerne.
- Evalueringen har skabt en del debat, og resultatet tolkes på forskellig vis. Nu er der lejlighed til at høre resultatet fra hestens egen mund og debattere det, siger chefkonsulent Carl Åge Pedersen, SEGES, som håber på en rigtig god debat.
Evalueringen blev iværksat i forbindelse med Fødevare- og Landbrugspakken, og forligspartierne skal nu beslutte, hvilken betydning evalueringen skal have for vandområdeplanerne

Session 3 - Hvor langt er EU-landende med at implementere vandrammedirektivet?
Mød professor Oene Oenema fra Holland, som EU-kommissionen bruger til at lave reviews mv. af de enkelte medlemslandes indsatser for implementering af Vandrammedirektivet.
I sessionen vil han give en status for implementeringen af vandrammedirektivet med specielt fokus på Tyskland, Holland og Danmark.

Session 59 – Er danske landmænd ramt hårdere end andre landmænd?
I Danmark har vi ofte talt om, at vi har nogle af verdenens skrappeste miljøregler, som håndhæves meget konsekvent af myndighederne. Måske var det sandt engang, men er det en myte i dag? Vi har bedt professor Oene Oenema fra Holland kigge de danske miljøregler, og det danske kontrolsystem efter i sømmene.
- På SEGES har vi forsøgt at sammenholde miljøreglerne i forskellige lande, og vi kan se, at de er meget forskellige, og kontrollens omfang varierer også meget. Vi ved, at også hollandske og tyske landmænd i disse år bliver stillet over for nye meget skrappe krav. De er anderledes end de danske, og spørgsmålet er om de rammer hårdere, siger Carl Åge Pedersen.
Oene Oenema bistår EU-kommissionen med at vurdere miljøindsatsen i medlemslandene.

Der er i alt 11 miljøsessioner på Plantekongres 2018 og derudover en række sessioner med tilgrænsende indhold, f.eks. om klima.

Plantekongressen holdes den 16.-17. januar i Herning Kongrescenter. Se programmet og tilmeld dig på www.plantekongres.dk

Sidst bekræftet: 08-12-2017 Oprettet: 08-12-2017 Revideret: 08-12-2017

Forfatter

Planter & Miljø
Specialkonsulent

Bodil Pedersen

Marketing & Fagkommunikation, Events og Fagkommunikation


Af samme forfatter

Podcast: Når krondyrene ser landmandens marker som tag-selv-bord
Vi er taget på besøg hos landmand Steffen Bjerre ved Brande. Han er en af de landmænd, der mister udbytter i marken, fordi ...
20.11.18
Video: Er der penge i præcisionsjordbrug?
Bidrager de nye teknologier egentlig til landmandens bundlinie? Vi spørger tre landmænd med erfaring i præcisionsjordbrug.
16.11.18
Ny pjece med tegninger af målrettet indsats
Pjecen indeholder artikler med tegnede landskaber, som viser, hvordan kvælstof bevæger sig, og hvor virkemidlerne skal plac...
05.11.18
Ny video: Carsten Søborgs erfaringer med minivådområder
Overvejer du at etablere et minivådområde, så hør lige, hvilke erfaringer en af pionererne på området har. Carsten Søborg, ...
01.10.18
Video: Mål udbytter og benchmark dig mod andre
Jens Knudsen fra Lem måler omhyggeligt udbytter i alle marker. På CropManager sammenligner han med andre landmænds udbytter...
09.08.18

Læs også