Digitalt kursus satte tanker i gang

Gratis, digitalt kursus fik kalvepasser til at tænke over vinterfodringen af kalvene.

Drej på hjulet og se, hvordan den anbefalede mælkemængde ændrer sig i forhold til udetemperaturen.

Sådan lyder opfordringen i SEGES’ gratis, digitale kursus om råmælkstildeling og mælkefodring. På skærmen ses et hjul, og når man drejer på hjulet vises, hvor meget ekstra mælk, småkalvene skal have ved en given udetemperatur. Og det satte tanker i gang hos Henrik Dueholm, der er ansat på en bedrift med godt 340 køer.

”Det var mega godt og tankevækkende med hjulet, der viser liter ekstra mælk i forhold til udetemperaturen. Jeg tror, der er mange, der ikke ved det,” fortæller Henrik og henviser til, at mælkemængden skal opjusteres før, de fleste regner med.

Henrik tog kurserne for at dygtiggøre sig, og syntes det var super godt at få genopfrisket sin viden om kalve, så han kan holde sig helt skarp. Ensretning af kalvepasningen

På den bedrift, hvor Henrik Dueholm arbejder, er de bare to ansatte. Men han ser et stort potentiale i at bruge kurserne på større bedrifter.

”Jeg tror, det kunne være helt vildt godt at bruge kurserne på bedrifter med flere ansatte, hvor man skal have ensrettet standarden for, hvordan kalvene passes. På den måde kan man være sikker på, at alle holder samme linje,” siger han.

SEGES har produceret 5 gratis, digitale kurser:

  • Kalvepasning – modul 1-  4
  • Få endnu mere ud af Lean
  • Motivation af medarbejdere
  • FMS – Foderplanlægning Kvæg
  • Få endnu mere ud af lister i DMS Dyreregistrering

Og der er flere på vej…


Relaterede links
Læs mere om kalvekurset

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 9, 2018