Jura

Coronavirus: Test af internationale medarbejdere

Alle danske arbejdsgivere opfordres til at informere om og hjælpe med test af internationale medarbejdere for coronavirus.

Regeringen rækker ud til arbejdsgivere om covid-19 test af internationale medarbejdere. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard opfordrer alle danske arbejdsgivere til at informere om og hjælpe med test af internationale medarbejdere for coronavirus. L&F tilskynder såvel landmænd som fødevarevirksomheder med internationale medarbejdere til at informere dem om testmuligheder i Danmark. 

Som reaktion på det stigende smittetryk med coronavirus, har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bedt L&F og andre medlemmer af Arbejdsmiljørådet om at opfordre udenlandske statsborgere, som skal arbejde i Danmark, om at benytte muligheden for at blive testet for coronavirus ved den danske grænse.

Arbejdsgivere bedes hjælpe med at videregive information om testmuligheder til internationale medarbejdere ved ansættelse og til at hjælpe med det praktiske i forbindelse med testning. Test er fortsat frivilligt. 

Hvad betyder det for mig som landmand?

  • Landmænd, der ansætter udenlandske statsborgere, opfordres til at hjælpe med at fortælle dem om testmuligheder i Danmark samt hjælpe til med det praktiske i forbindelse med testning. 
  • L&F arbejder for, at danske landmænd har de bedste forudsætninger for at kunne tackle de udfordringer, som coronakrisen bringer med sig. Information om begrænsning og håndtering af smitte er én af dem.

”Det er rigtig positivt, at regeringen har sikret, at indrejsende arbejdskraft kan blive testet for coronavirus. Jeg vil gerne opfordre alle landmænd til at hjælpe deres internationale ansatte med at blive testet. Det er vigtigt for at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø og ikke mindst for, at danske bedrifter og virksomheder fortsat kan producere og levere fødevarer af høj kvalitet til danskerne,” siger næstformand i Landbrug & Fødevarer Lone Andersen.

Fakta og idékatalog

Udenlandske statsborgere opfordres af regeringen til at lade sig teste ved grænsen eller hurtigst muligt efter ankomst til Danmark. For nyansatte i Danmark, der ikke har fået personnummer, er det en fordel at blive testet ved grænsen eller ved en mobil teststation, da regioner kun kan tilbyde test af personer uden personnummer på udvalgte teststationer (”De hvide telte”). 

For mere information om test af udenlandske statsborgere kan arbejdsgivere med fordel orientere sig i regeringens vejledningsmateriale.

L&F har i samarbejde med bl.a. SEGES, GLS-A og 3F udarbejdet flere faktaark og et idekatalog om, hvordan man kan begrænse smitte med coronavirus på arbejdspladser i landbrugs- og fødevaresektoren. Materialet kan findes på BAU Jord til Bord og er oversat til engelsk, polsk, rumænsk, litauisk og ukrainsk.

Kilde: Landbrug & Fødevarer den 12. august 2020.

Vil du vide mere?