Kvægkongres 2017 - Workshops

$name

 

d  

34. 20 spørgsmål til professoren om fodring 

Mandag 20.15-21.00

 

James K. Drackley, professor, University of Illinois

NB: Målgruppe: landmænd -  foregår på engelsk

Hvad er hot, og hvad er not indenfor fodring, når man spørger en af verdens førende forskere? Her får du en enestående chance for at finde ud af det. James K. Drackley fortæller, hvad der rør sig på fodringsområdet i USA lige nu, og du kan skyde løs på ham med dine egne spørgsmål om fodring – fx indenfor hans største forskningsområde – fodring af ungdyr og goldkøer. Deltag i en interaktiv workshop, hvor du ikke på forhånd kender indholdet, men selv er med til at skabe det.

 
41. 20 spørgsmål til professoren om fodring (engelsk)

Mandag 21.15-22.00

 

James K. Drackley, professor, University of Illinois


NB: Målgruppe: Rådgivere  -  foregår på engelsk

Hvad er hot, og hvad er not indenfor fodring, når man spørger en af verdens førende forskere? Her får du en enestående chance for at finde ud af det. James K. Drackley fortæller, hvad der rør sig på fordringsområdet i USA lige nu, og du kan skyde løs på ham med dine egne spørgsmål om fordring – fx indenfor hans største forskningsområde – fodring af ungdyr og goldkøer. Deltag i en interaktiv workshop, hvor du ikke på forhånd kender indholdet, men selv er med til at skabe det.

 
49. Spilcafé – smittebeskyttelse i gulvhøjde

Tirsdag 9.15-10.00

 

Vibeke Fladkjær Nielsen, specialkonsulent, SEGES

NB: Målgruppe: Landbrugsskoleelever

Tænk på, hvor meget sjovere det er at passe raske dyr end syge, og hvor uhyggeligt det er, når nye sygdomme nærmer sig den danske grænse og truer vores produktion. Derfor skal du tage på workshop og få øjnene op for, hvor mange steder ubetænksomhed i det daglige arbejde gør, at du risikerer at trække sygdom ind i besætningen – eller sprede sygdom, som allerede er der. Du får selvfølgelig også helt styr på, hvordan du undgår, at det sker. Med spillet Smittejagten bliver smittebeskyttelse sjovt. Hvem ved mest? Hvem går hjem med vores lækre præmier?

Bilag

Video
 

57. Gør hinanden bedre – praktisk ledelse

Tirsdag 10.30-11.15

 
 

Holdledere: 
Mette Fjordside, SAGRO, Peter K. Møller, LMO, Michael Mortensen, LandboNord Camilla Louise Bak, Syddansk Kvæg, Jørgen Aagren, Agri Nord og Lars Arne Hjort Nielsen, SEGES


I denne workshop er en mulighed for at prøve nogle af de indspil, som præsenteres i indlægget ”Gør hinanden bedre – praktisk ledelse” (nr. 45 tirsdag kl. 9.15-10.00). Det er dog ikke en forudsætning for deltagelse i workshoppen, at man har hørt dette indlæg. Workshoppen henvender sig til dig, som er landmand eller driftsleder på en bedrift med to eller flere ansatte. 

Du får prøvet:
1. Kend dig selv og dine ansatte med motivationskort
2. Synlige mål med roadmaps – sæt målene og kend vejen dertil
3. Fokus på forandringer, nye vaner og træning i en travl hverdag

 
64. Find rundt i DMS

Tirsdag 11.30-12.15

 

Ditlev Rosendahl Baun, konsulent, SEGES 


NB: Målgruppe: Ejere og driftsledere

På denne workshop får du en gennemgang af DMS og de muligheder, som programmet giver for at styre din mælkeproduktion. Du får gennemgået programmets moduler og lærer blandt andet, hvordan du bruger KMP, Listeudskrifter, Analyseudskrifter og Nøgletalstjek. Du går fra workshoppen med viden til at få mere ud at DMS hjemme på bedriften. 
Dias

 
71. Scor dit fuldfoder – workshop

Tirsdag 13.00-13.45

 

Anette Albér, laboratoriemedarbejder, SEGES
Niels Bastian Kristensen, specialkonsulent, SEGES


Praktisk workshop, hvor du lærer at vurdere blandekvaliteten af dit fuldfoder og får vejledning i, hvad det er, du skal ændre for at forbedre blandekvaliteten. Workshoppen ledes af kyndige medarbejdere, som dagligt har foderprøver mellem fingrene på Kvægbrugets Forsøgslaboratorium. Medbring dit eget fuldfoder og få fingrene i det.  

 
79. Find rundt i DMS II

Tirsdag 14.15-15.00

 

Ditlev Rosendahl Baun, konsulent, SEGES


NB: Målgruppe: Elever og medarbejdere

På denne workshop vil du få en gennemgang af DMS og programmets muligheder til at gøre arbejdsdagen nemmere. Se, hvordan du installerer SmartKoen på din mobil, og hvilke muligheder det giver dig. Se hvordan du bruger Arbejdslister, Listeudskrifter og KMP, og hvordan du kan tilpasse DMS til din hverdag. 
Dias

 Tilbage til programforside