Planter, Natur og vandmiljø, Økonomi og ledelse

Plantekongressen er tilbage for fuld musik

Den 12.-13. januar 2022 mødes plantefolket igen til Nordens største plantefaglige begivenhed i Herning Kongrescenter. Du kan se frem til et par dage sammen med kolleger, hvor du kommer up to date med den nyeste viden.

Derfor skal du med til Plantekongres 2022

På Plantekongres 2022 kan du:

  • vælge mellem 83 sessioner med faglige indlæg
  • få nyeste viden om planteproduktion, natur og miljø
  • networke og debattere med ca. 2.000 kolleger og samarbejdspartnere
  • feste med kollegerne ved den traditionsrige kongresmiddag.

Programmet byder på en række hotte emner

Du får serveret de nyeste anbefalinger om dyrkning af afgrøder og håndtering af ukrudt, sygdomme, skadedyr og resistens. I årets program fylder præcisionsjordbrug en hel del. Hør blandt andet om graduering af planteværn, omfordeling af kvælstof, og hvordan du rammer den rigtige proteinprocent i maltbyg. Et andet hot emne er scenarier for dyrkningsstrategier, hvis der kommer en reduktion eller udfasning af glyphosat. Hør også om sortsblandinger, som brager frem, og nye dyrkningsformer som for eksempel Conservation Agriculture. 

De store dagsordener er på programmet

Kongresprogrammet afspejler i høj grad de store dagsordener, som kraftigt påvirker planteområdet i disse år. Det er f.eks. plantebaserede fødevarer, klima, klimakreditter, udtagning af lavbundsjorde, biodiversitet og virkemidler til vandmiljøet. 

Tank op med en række tankevækkende sessioner

Husk også at tanke dit personlige program op med debatter og de mindre faglige oplevelser. Tænker du, at tonen på de sociale medier går over gevind, så vær med, når Vincent F. Hendricks, Københavns Universitet, taler om, hvordan vi bliver digitalt dannede. Eller få opskriften på at leve et ganske enkelt og uhyre afslappende liv uden problemer. Den leveres af Anders Lund Madsen. 

Deltag gratis i Årsmøde for Planteproduktion

Onsdag den 12. januar om formiddagen vil Torben Hansen, formand for Landbrug og Fødevarer, Planteproduktion, give sit bud på, hvordan han mener danske planteavlere skal gribe tidens muligheder og tackle udfordringerne. På mødet er der også fokus på innovation og flere spændende bud på, hvordan dansk landbrug bliver en del af løsningen.

Vil du vide mere?