Kvægkongres 2017 - Sammen med medarbejderne

$name

Sammen med medarbejderne

 

 
4. Sådan kan vi bruge nudging i landbruget

Mandag 14.15-15.00

 

Morten Münster, direktør, The Nudging Company


Nudging kan forklares som billige tiltag eller initiativer, der skubber folks adfærd i den retning, man ønsker, men samtidig giver dem mulighed for at vælge. Hvis for eksempel gæsterne på din bedrift har det med at parkere deres bil, så det udfordrer den eksterne smittebeskyttelse – ja så kan du ’puffe’ til deres adfærd ved at optegne parkeringsbåse der, hvor du gerne vil have, de parkerer. Vi har fået en ekspert på området, Morten Münster til at fortælle mere om, hvad nudging er, og hvordan man bruger det i samfundet – og ikke mindst, hvordan vi kan bruge nudging i landbruget.

Bilag 

 

9. Ku’ det ske for dig?

Mandag 15.30-16.15

 

Henrik Nielsen, tilsynsførende, Arbejdstilsynet, Tilsynscenter Nord
Helle Birk Domino, arbejdsmiljøchef, SEGES


Hør Arbejdstilsynet og SEGES’ bud på, hvordan du undgår ulykker på bedriften. Arbejdstilsynet præsenterer den nyeste viden om, hvor ulykkerne typisk sker i landbruget og giver gode råd om forebyggelse. Du skal også høre om, hvilken indsats både Arbejdstilsynet og SEGES har planlagt i 2017 for at nedbringe antallet af ulykker i landbruget. Måske din bedrift skal indgå i indsatsen og fx afprøve nudging som en vej til forebyggelse?

Dias
Dias

 
16. og 83. Ansættelsesforhold i landbruget

Mandag kl. 16.30-17.15 og Tirsdag 15.15-16.00

 

Ulla Markvard, rådgiver, Agri Nord
Jacob Langvad Nielsen, specialkonsulent, SEGES


3F har været ude med pisken. Men hvad kræves der egentlig af os i forhold til overenskomst – har vi andre muligheder? Hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Ulla Markvard og Jacob Langvad Nielsen giver dig et overblik over de forskellige typer af ansættelsesforhold i landbruget, og hvad du som leder skal være opmærksom på. Der er stor forskel på, hvilke regler der gælder for det enkelte ansættelsesforhold, afhængig af om den ansatte er en ledende medarbejder, praktikant, elev eller udlænding, eller om der er en gældende overenskomst.

Dias
Dias

Bilag

 
45. Gør hinanden bedre – praktisk ledelse

Tirsdag 9.15-10.00

 

Lars Arne Hjort Nielsen, specialkonsulent, SEGES
Tenna Holdorff Christiansen, seniorkonsulent, SEGES
Michael Mortensen, konsulent, LandboNord
Anders Langdahl, mælkeproducent, Suldrup


Din succes er afhængig af andre. Derfor skal du kende din egen og dine medarbejderes motivation for at få mest muligt ud af dit hold. Motiverede medarbejdere yder op til fire gange mere end umotiverede medarbejdere. Gør målene synlige og nærværende og få alle på holdet til at opfatte og se målene som deres egne. I indlægget deler landmand og rådgivere ud af deres erfaringer med synlige målsætninger og ledelse ud fra motivationstyper. Få ideer til, hvilke redskaber du kan overveje at sætte i spil på din bedrift og få konkrete tips til, hvordan du får øvet og trænet nye tiltag i en allerede travl hverdag.
Bemærk, at du i workshoppen med samme titel "57. Gør hinanden bedre – praktisk ledelse", har mulighed for at arbejde med den viden, du får i indlægget

Dias
Dias

Bilag

 
53. Hvad kræves af den gode virksomhedsleder?

Tirsdag 10.30-11.15

 

William S. Andersen, specialkonsulent, SEGES
Brian Fruergaard-Roed, mælkeproducent, Nørager


Hvordan går man fra at være daglig leder til virksomhedsleder? Hvad er dine fem vigtigste potentialer for din bedrift de kommende år? Hvordan bliver du strategisk afklaret, og hvordan nedbrydes strategien og gøres konkret? Skal du vælge vækst eller optimering af det eksisterende? Og hvordan sætter du bedst værdien af strategien i spil, når du kommunikerer med dine samarbejdspartnere? Spørgsmålene er mange i en strategiproces. Oplægsholderne giver dig inspiration til, hvordan du bedst udvikler dig fra at være daglig leder til at fungere som virksomhedsleder. Indlægget har fokus på, hvordan man arbejder med strategi, og hvordan værktøjet Dynamisk Strategi med fordel kan inddrages.

Dias

Bilag

Video

 
61. og 75. Sådan håndteres kulturforskelle på bedrifterne

Tirsdag 11.30-12.15 og 14.15-15.00

 

Vittus Bernlow, teamleder, Agri Nord
Ulrik Krogsgaard, svineproducent, Løgstør


På kvægkongressen har vi før hørt om, hvad kulturforskelle er, og hvad de giver af udfordringer og fordele. I dette indlæg tager vi ud på kvægbedrifterne og hører, hvordan man helt konkret håndterer kulturforskellene. I indlægget fortæller en landmand om, hvordan han griber arbejdet med udenlandske medarbejdere an, og hvordan han oplever forskellen på at have danskere og andre nationaliteter med en anden kultur i bagagen ansat. Hvilke erfaringer har han, og hvad lægger han vægt på?
Vittus Bernlow har mange års erfaring i at rådgive om og arbejde med kulturforskelle på bedrifterne. Han giver gode råd til dig, som synes, kulturforskelle i hverdagen er svært.

Dias

Bilag 

 Tilbage til programforside