Køer i stald. Foto: Peter Just

Kvæg

Kalven får sin egen dag

Mandag den 22. november sætter SEGES og L&F Kvæg fokus på den lille kalv med en helt ny temadag – Kalvens Dag - i MCH Kongrescenter Herning.

Kalvenes potentiale skal udnyttes

Kviekalvene er morgendagens forretningsgrundlag. Og potentialet i at få dem bedst muligt fra start er stort. 

Det er baggrunden for, at SEGES Husdyrinnovation og L&F, Kvæg nu introducerer en temadag, kaldet Kalvens Dag, der fokuserer på at optimere fodring og pasningsrutiner, så kalven holder sig rask og trives godt. Det vil sikre, at kalvens potentiale udnyttes.

”En god start til kalven giver sundere, stærkere og mere produktive dyr. Men det kræver godt håndværk og gode rutiner at sende kalvene godt fra start. Derfor laver vi Kalvens Dag i Herning, hvor der bliver fokus på de vigtigste ting, I kan tage med hjem på staldgangen, så både sundhed og økonomi kan blive bedre,” lyder det fra Christian Lund, formand for L&F, Kvæg. 

Løfter kalvemanagement til det næste niveau

Bag programmet for Kalvens Dag står specialkonsulent Henrik Læssøe Martin og chefkonsulent Mogens Vestergaard, SEGES Husdyrinnovation. De har begge arbejdet med optimering af fodring og sundhed på kalveområdet i mange år, og det har ligget dem meget på sinde at sammensætte et program, der går et spadestik dybere.

”Vi har bestræbt os på at løfte kalveområdet til det næste niveau. På Kalvens Dag tager vi fat i, hvordan den dygtige landmand kan give sine kalve endnu bedre forhold, og dermed udnytte deres fulde potentiale,” forklarer Henrik Læssøe Martin.

Program for Kalvens Dag med faglig tyngde

Mogens Vestergaard forklarer om programmet for Kalvens Dag:

”Vi får førende eksperter, både nationale og internationale, til at præsentere de nyeste forskningsresultater inden for kalveområdet - endda forskning, de stadig er i gang med. Samtidig har vi et stærkt fokus på, at indlæggene skal være praksisnære, så den nye viden kan bruges til noget. Vi skal høre om teorien bag, så det giver mening, hvorfor vi skal gøre, som vi skal, hjemme i kalvestalden, og vi har også dygtige landmænd på podiet,” fortæller han.

Program

  • Kalvens Dag er målrettet mælkeproducenter og kalvepassere, men alle, der brænder for kalveopdrættet, er hjertelig velkommen. 
  • Kalvens Dag løber af stablen mandag den 22. november kl. 9.30-16.00 i MCH Herning Kongrescenter.
  • Pris inkl. forplejning: 495,- kr. + moms.
  • Se program og tilmelding

Vil du vide mere?