Kvægkongres 2017 - Avl

$name

 

Avl  

 
70. Tjen penge og undgå bøvl – vælg de rigtige kødkvægstyre

Tirsdag 13.00-13.45

 

Anders Fogh, teamleder, SEGES
Jørgen Skov Nielsen, avlskonsulent, VikingGenetics


Økonomien kan optimeres ved at lave færre malkeracekvier, reducere udskiftningsprocenten og inseminere en del af køerne med kødkvægssæd. Men hvordan bruger du kødkvægstyre med succes? Vi præsenterer produktionsresultater for krydsningskalve (kødrace × malkerace) og fortæller, hvilken værdi de har i forhold til renracede kalve. Vi går også tæt på krydsningsindekset, som er et godt redskab til at finde de tyre, som giver kalve med bedre økonomi og færre problemer. På lidt længere sigt vil udvælgelsen af kødkvægstyre blive effektiviseret. Vi løfter sløret for, hvordan fremtidens kødkvægstyre til krydsning bliver udvalgt. 

Dias
Dias

Bilag 

 

78. Kom godt i gang med malkekvægskrydsning

Tirsdag 14.15-15.00

 

Morten Kargo, specialkonsulent, SEGES / Aarhus Universitet

Jacob Seiger Stensig, mælkeproducent, Holstebro


Interessen for krydsning af malkeracer er stigende – både herhjemme og i udlandet. Og med god grund, for krydsning giver penge på bundlinjen. Baseret på resultater fra danske krydsningskøer vil vi dokumentere, at krydsninger præsterer rigtig godt i forhold til renracede – uanset managementniveau. Fremover bliver det endda endnu nemmere at gå i gang, idet programmet SimHerd udvides, så det kan vise de økonomiske konsekvenser ved krydsning med lige netop dine forudsætninger. Vi viser hvordan og fortæller om flere styringsredskaber, som er på vej. 
Men et er teori – et andet praksis. Derfor skal du også høre en mælkeproducent fortælle, hvilke tanker og overvejelser han havde omkring opstart af krydsning, og hvad den aktuelle status er i hans besætning.

Dias
Dias

Video

 Tilbage til programforside