Og den bedste kalveleverandør er…

Ville du løbe af med sejren, hvis din aftager af tyrekalve udskrev en konkurrence om, hvem der kunne lave den stærkeste tyrekalv? Se her, hvorfor det er en titel, du bør gå efter.


Fortjener jeres bedrift en pokal for at levere de stærkeste tyrekalve? Foto: colourbox

# Du får bedre kviekalve

Hvis dine tyrekalve er sunde og stærke – så er dine kviekalve det sikkert også. Så tyder det nemlig på, at I giver dem tilstrækkelig, god råmælk, og at I gør det så hurtigt, at kalvene er sikret et godt immunforsvar. Og så er første vigtige skridt til stærke, højtydende og holdbare malkekøer taget.

# Du kan altid hilse glad på din kalve-aftager

Man ved jo godt selv, hvornår man leverer noget, der er godt – og hvornår man ikke gør. Og det er uden tvivl sjovere at have lyst til at byde kalveaftageren ind på kaffe end at gemme sig, når lastbilen nærmer sig.

#Du er sikret en god aftager

Hvem ved, hvordan markedet for oksekød udvikler sig? Verden bliver stadig mere omskiftelig og den dag, det bliver svært at komme af med tyrekalvene, lønner det sig, at have gjort sit arbejde ordentligt og leveret gode stærke kalve. Det giver: ’License to produce’.

# Du starter den gode cirkel

Når du først er blevet stolt over at levere stærke tyrekalve til din kalveaftager, får du også lyst til at levere de allerbedste kalve, fx ved at bruge de bedste kødkvægstyre, og ved at tilpasse mælkemængden og typen af kraftfoder til forholdene i slagtekalvebesætningen før salg. Og så er en højere afregning for kalvene lige om hjørnet.

# I får mere at fejre

Det er sjovt at være på vinderholdet. Både for holdlederen og resten af holdet. Og når tyrekalve-kagen er fortæret, fordi I ikke har misset råmælk til en eneste tyrekalv og har leveret stærke kalve uden diarré, så er gejsten der bare til at gå efter næste mål.

God tur på podiet, hvis din aftager af tyrekalve vælger at kåre den bedste kalveleverandør!

 

Film: Sådan laver du den bedste spædkalv