en mark høstes

Planter

CropManager: Få skyfri satellitbilleder hele året

Nu kan brugere af CropManager se opdaterede biomassemålinger og udarbejde tildelingskort uanset vejret – og dermed foretage en endnu mere præcis tildeling af f.eks. gødning og planteværn.

CropManager er et afgørende værktøj for de landmænd, der vil arbejde professionelt med præcisionsjordbrug og dermed opnå både økonomisk-, miljø- og klimamæssige fordele. Og nu har værktøjet fået en helt ny og banebrydende funktion i form af skyfri satellitbilleder året rundt.

Det er data fra flere forskellige satellitter som, kombineret med avanceret maskinlæring, muliggør de permanent skyfri billeder. De nye, uforstyrrede billeder i CropManager vil give meget bedre muligheder for at lave præcise tildelingskort, så markerne får den optimale mængde gødning, udsæd og pesticider. Det vil i sidste ende være en stor gevinst for ikke bare dig, men også miljøet.

Vil du også i gang med præcisionsjordbrug?

CropManager Tildelingslag er et selvstændigt abonnement, som ikke kræver et abonnement på CropManager Basic. Abonnementet fås fra 1.500 kr. ekskl. oprettelse om året.

Klik på linket og kom i gang allerede nu.

Permanent skyfri billeder er et teknisk kvantespring

I modsætning til andre løsninger, så fjerner CropManagers nye funktion ikke blot skyerne, men regenererer i stedet billederne. Løsningen er blevet testet og valideret på data tilbage fra 2020, og alt peger på en meget høj grad af lighed mellem de målte og de genererede billeder på forskellige afgrøder og steder.

”Med de permanent skyfri billeder tager vi et kvantespring frem. Førhen har man i nogle perioder været nødsaget til at udarbejde tildelingskort på mange uger gamle biomassemassemålinger, hvilket selvfølgelig har været et stort problem. Derfor glæder vi os meget over, at denne nye funktion nu giver landmændene mulighed for at udarbejde tildelingskort på opdaterede og friske biomassemålinger, som vil sikre en bedre og mere præcis tildeling og omfordeling af diverse inputstoffer,” siger Peter Bisgaard Nicolajsen, specialkonsulent, SEGES Innovation.

Læs mere om Cropmanager.

Har du spørgsmål, kan du kontakte SEGES Innovation Kundecenter på kundecenter@seges.dk

CropManager - præcisionsjordbrug

En mand står ude i grøn kornmark og tjekker sin mobiltelefone
  • Tildelingslag, biomassekort og prognoser i top kvalitet
  • Data sendes automatisk til og fra din maskine
  • Data synkroniseres med Farmtracking og Mark Online
Læs mere