Inden en landmand må gå i gang med at producere slagtekyllinger skal han/hun have deltaget i lovpligtigt kursus om hold af slagtekyllinger. Uddannelseskravet gælder for alle erhvervsmæssige kyllingeproducenter. Kravet gælder ikke for personer, der sporadisk opdrætter enkelte kyllingehold som primært anvendes til eget eller nærmeste families / venners brug - dvs. uden egentlig indtjening. Kurset afholdes 1 – 2 gange om året.
Kurset afholdes i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og opfylder de krav om uddannelse vedhold af slagtekyllinger der ses i: Bekendtgørelse 1747 af 30/11 2020 jf. bilag IV til Rådets direktiv 2007/43/EF af 28/6 2007 om minimums forskrifter for beskyttelse af slagtekyllinger.
Alle producenter, medhjælpere andre interesserede er velkomne!
Kursusindhold
Lovgivning
v/ Dyrlæge Anette Grønkjær Thomsen, Fødevarestyrelsen
Indfangning
v/ Specialkonsulent Niels Provstgård, SEGES Innovation
Transport
v/ Dyrlæge Anja Putzer, Fødevarestyrelsen
Adfærd, velfærd og stress
v/ Professor Björn Forkman, Københavns Universitet
Sygdomsforhold og aflivningsrutiner
v/ Dyrlæge Tania Rubin, Rose Poultry
Management generelt – Biosikkerhed, foder, vand, strøelse, ventilation, lys, pasningsrutiner, administrative rutiner
v/ Sarah Støjer Sällberg, SEGES Innovation
Nødprocedurer
v/ Landskonsulent Palle Vinstrup, Spiras
Opsamling og udlevering af kursusbevis.
Der serveres formiddagsbrød, frokost og eftermiddagskage fra Agro Food Parks gæstekantine.
Spørgsmål
Spørgsmål stilles til kursusleder Niels Provstgård, SEGES på tlf.: 2025 4808.