Inden en landmand må gå i gang med at producere slagtekyllinger skal han/hun have deltaget i lovpligtigt kursus om hold af slagtekyllinger. Uddannelseskravet gælder for alle erhvervsmæssige kyllingeproducenter. Kravet gælder ikke for personer, der sporadisk opdrætter enkelte kyllingehold som primært anvendes til eget eller nærmeste families / venners brug - dvs. uden egentlig indtjening.
Kurset afholdes én gang om året i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og opfylder de krav om uddannelse ved hold af slagtekyllinger, der ses i Bekendtgørelse 1747 af 30/11 2020 jf. bilag IV til Rådets direktiv 2007/43/EF af 28/6 2007 om minimums forskrifter for beskyttelse af slagtekyllinger.
Hent kursusinfo og -program til print
Kursusindhold
- Lovgivning
v/ dyrlæge Susanne K. Larsen, Fødevarestyrelsen
- Transport
v/ dyrlæge Farid Helmy, Fødevarestyrelsen
- Adfærd, velfærd og stress
v/ professor Björn Forkman, Københavns Universitet
- Management generelt – Biosikkerhed, foder, vand, strøelse, ventilation, lys, pasningsrutiner, administrative rutiner
v/ chefkonsulent Jette Søholm Petersen, SEGES
- Sygdomsforhold og aflivningsrutiner
v/ dyrlæge Susanne Kabell, HKScan
- Indfangning
v/ chefkonsulent Jette Søholm Petersen, SEGES
- Nødprocedurer
v/ landskonsulent Palle Vinstrup,
Kolding Herreds Landbrugsforening
- Opsamling og udlevering af kursusbevis
Der serveres formiddagsbrød, frokost og eftermiddagskage + frugt fra Agro Food Parks gæstekantine.
Spørgsmål
Spørgsmål stilles til kursusleder Jette Søholm Petersen – se kontaktoplysninger nedenfor.