Fjerkræ, Økologi

Lovpligtigt kursus om beskyttelse af slagtekyllinger

Deltag i det lovpligtige kursus om hold af slagtekyllinger, der giver dig mulighed for at producere slagtekyllinger. Alle producenter og medhjælpere med konventionel såvel som økologisk kyllingeproduktion samt andre interesserede er velkomne.

Startdato/Slutdato
28. november 2025

Pris
2.500,00 ekskl. moms

Tidspunkt
09:00 - 16:00

Tilmeldingsfrist
24. november 2025

Tilmelding

Inden en landmand må gå i gang med at producere slagtekyllinger skal han/hun have deltaget i lovpligtigt kursus om hold af slagtekyllinger. Uddannelseskravet gælder for alle erhvervsmæssige kyllingeproducenter. Kravet gælder ikke for personer, der sporadisk opdrætter enkelte kyllingehold som primært anvendes til eget eller nærmeste families / venners brug - dvs. uden egentlig indtjening. Kurset afholdes 1 – 2 gange om året.

Kurset afholdes i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og opfylder de krav om uddannelse vedhold af slagtekyllinger der ses i: Bekendtgørelse 1747 af 30/11 2020 jf. bilag IV til Rådets direktiv 2007/43/EF af 28/6 2007 om minimums forskrifter for beskyttelse af slagtekyllinger.

Alle producenter, medhjælpere andre interesserede er velkomne!

Kursusindhold

Lovgivning
v/ Dyrlæge Anette Grønkjær Thomsen, Fødevarestyrelsen

Indfangning
v/ Specialkonsulent Niels Provstgård, SEGES Innovation

Transport
v/ Dyrlæge Anja Putzer, Fødevarestyrelsen

Adfærd, velfærd og stress
v/ Professor Björn Forkman, Københavns Universitet

Sygdomsforhold og aflivningsrutiner
v/ Dyrlæge Tania Rubin, Rose Poultry

Management generelt – Biosikkerhed, foder, vand, strøelse, ventilation, lys, pasningsrutiner, administrative rutiner
v/ Sarah Støjer Sällberg, SEGES Innovation

Nødprocedurer
v/ Landskonsulent Palle Vinstrup, Spiras

Opsamling og udlevering af kursusbevis.

Der serveres formiddagsbrød, frokost og eftermiddagskage fra Agro Food Parks gæstekantine.

Spørgsmål

Spørgsmål stilles til kursusleder Niels Provstgård, SEGES på tlf.: 2025 4808.

 

Vil du vide mere?