Kvæg

SEGES tilbyder hjælp til kvægbesætninger i salmonellaniveau 2

Har du og din dyrlæge brug for sparring, når det gælder sanering af kvægbesætningen for salmonella? Så står SEGES’ dyrlæger klar til at rykke ud.

Det er forsat muligt at deltage i de salmonellaforløb, som SEGES tilbyder kvægbesætninger i salmonella-niveau 2. Vi starter nye forløb op indtil udgangen af 2021, så hvis du skal være med, så tilmeld dig nu. Sammen sætter vi fokus på overskuelige og realistiske tiltag, målrettet den enkelte besætning.

Vi finder tre enkle tiltag mod salmonella i besætningen og følger løbende op

Vi starter forløbet med at gennemgå besætningen sammen med dig og din dyrlæge, og her aftaler vi tre tiltag, som du forpligter dig til at gennemføre. Det kan f.eks. være hyppigere vask af vandkar eller opsætning af skillevægge mellem kalvebokse. Tiltagene er nemme at gå til, men har stor betydning for saneringen.

SEGES-dyrlægen følger løbende op på, om udviklingen går i den rigtige retning, og tager sammen med dig stilling til, om der skal ændres eller justeres i tiltagene. Opfølgningen foregår med op til tre besætningsbesøg. Derudover ringer vi løbende til dig for at høre, hvordan det går, og om der f.eks. er noget, du er i tvivl om, eller noget du skal ændre på.

Forløbet varer 12-18 måneder. Selve rådgivningen fra SEGES skal du ikke betale for, men du står selv for udgifterne til deltagelse af egen dyrlæge og nødvendige laboratorietests.

Hvis du er interesseret, så kontakt konsulent Lene Trier, SEGES på 8740 5237 eller ltr@seges.dk.

Vil du vide mere?