Økologisk bælgsæd – nye afgrøder og muligheder

Økologi, Planter

Økologisk bælgsæd – nye afgrøder og muligheder

Økologisk Landsforening, Nordic Seed og SEGES Økologi Innovation inviterer til en spændende faglig dag om økologiske proteinafgrøder.

Dato
25. juni 2020

Tidspunkt
10:00 - 14:30

Tilmeldingsfrist
19. juni 2020

Sted

Nordic Seed
Grindsnabevej 25
8300 Odder

Tilmelding

Program:

10:00-11:00: Nordic Seed
Mødested: Nordic Seed, Grindsnabevej 25, 8300 Odder
Jesper Fog-Petersen, Økologisk Landsforening. Forsøg med vinterærter og vinterhestebønner. Kan vinter-bælgsæd være vejen frem til bedre og mere stabile økologiske udbytter?
Jens Christian Nørgaard Knudsen, Nordic Seed. Nordic Seeds arbejde med sortsudvikling, sorter egnet til økologisk dyrkning og de nye afsætningsmuligheder indenfor konsum.

11:30-12:30: Ørting
Mødested: Persievej 5, Ørting, 8300 Odder
Inger Bertelsen, SEGES Økologi Innovation. Forsøg med velkendte og nye bælgplanter; hestebønne, mærkært, smalbladet og hvid lupin, linser, kikærter og sojabønner. Flere af arterne er både i renbestand og blanding med korn. Forsøgene gennemføres af velas.

12:30-13:00: Frokost
Der serveres en lækker portionsanrettet frokost med inspiration fra dagens bælgplanter og årstidens friske grøntsager. Støttet af projektet Økologiske proteinafgrøder til klimavenlig human ernæring (Promilleafgiftsfonden for Landbrug).

13:30-14:30: Holtgård
Mødested: Holtgård, Gyllingnæsvej 24, Gylling, 8300 Odder
Hans Haldrup, Nordic Seed. Forædlingsparcellerne på Holtgård, med stor sortsvariation i fremtidens økologiske sorter af vårbyg, vinter- og vårhvede. Andrea Schiemann, Nordic Seed. Ny viden om lupinarter og status på lupinforædling.
Helge og søn fra Holtgård og Christian Thorman, ØkologiRådgivning Danmark. Tanker om lupiner/bælgplanter til konsum.
Hvis vi er heldige, vil dagen slutte med at Helge byder på jordbær fra hans økologiske jordbærmarker.

Tilmelding

Vi arrangerer dagen efter myndighedernes anbefalinger for forsamlinger. Derfor er tilmelding nødvendig, og vi kan se os nødsaget til at ændre lidt i programmet, hvis vi bliver mange. Du vil efter din tilmelding modtage en mail med de endelige praktiske informationer. 

Tilmelding kan ske til Ea Enggrob på mail eaen@seges.dk eller telefon 8740 6665 senest d. 19. juni.

Vil du vide mere?