Kvægkongres 2016, De utraditionelle

$name

Til Programforside


 
DE UTRADITIONELLE
 

44. Vi ser muligheder i alt
Tirsdag 09.30 – 10.15 Dias
Bilag
 
Landmand og slotsejer Svend Brodersen, Gram Slot

’Adgang forbudt’ blev skiftet ud med ’Velkommen til’, da familien Brodersen i 2007 rykkede ind på Gram Slot. De købte slottet sammen med en sleepingpartner, hvis del af ejerskabet, REMA 1000 senere har overtaget. I dag deler Svend Brodersen sit arbejdsliv mellem landbrug og salg af oplevelser. Han opfatter sig selv som 50 pct. landmand, og driver et økologisk landbrug på 1.300 hektar og med 350 køer. Slottet er de sidste 50 pct., som omfatter oplevelsesøkonomien. Det indebærer events i alle kategorier, der afvikles i og omkring slottet, som også fungerer som kursus- og konferencested, hotel og gourmetrestaurant. Han har desuden etableret partnerskab med en række landmænd i nabolaget. Bliv inspireret af Svend Brodersens fortælling om det at drive og udvikle en landbrugsproduktion på en utraditionel måde, med alt hvad det indebærer af fordele og ulemper.

50
. og 68 Sharemilking
AFLYST Bilag

 
Mælkeproducenterne Patrick Bertelsen og Tobias Flensted, Vadum

Patrick Bertelsen og Tobias Flensted
var nødt til at tænke alternativt, hvis drømmen om at få deres eget skulle opfyldes. Derfor har de lejet stalden til deres mælkeproduktion. Hør, hvordan de gik fra idé til virkelighed, om deres erfaringer, og hvad de råder andre til, før man kaster sig ud i det samme.

56
. Low cost – produktion helt ind til benet
Tirsdag 11.45 – 12.30 Dias
Bilag
 
Mælkeproducent Jesper Lange, Bevtoft

Kan det betale sig? Sådan tænker mælkeproducent Jesper Lange i alt, hvad han foretager sig på gården Jægerlundhus. Hans fokus på lave omkostninger giver ham et suverænt lavt krav til dækningsbidrag. ”Vores produktionsanlæg har ikke 117 finesser, der kan gå i stykker, men det er effektivt og funktionelt. Reservedelene ligger på hylden, og vi kan selv sørge for, at tingene fungerer,” fortæller han. Hør mere om hans strategi og vision, og hvordan han fører det ud i livet.

62. Hømælk til caffe latten
Tirsdag 13.15 – 14.00

Dias
Bilag

Mælkeproducent Frode Hjort Gregersen, Forum

Hos Ellen og Frode Hjort Gregersen skal der ske noget. De er sjette generation på Ormsiggaard, hvor de driver en mindre besætning med malkekøer i et biodynamisk økosystem, der hele tiden udvikler sig i nye og spændende retninger. Hømælk til restauranterne i de større byer er bare et af de mange tiltag på bedriften.

 Til Programforside