Feedback Form

  

Oprettet: 16-11-2018

Data fra Lely er synlige i DMS

Dataudvekslingen er øget mellem Lely og DMS. Som det første skridt på vejen er daglige mælkemængder fra Lely nu synlige i DMS.


Data fra Lely malkeudstyr flyder nu direkte til DMS – og man håber, at andre udstyrsleverandører følger trop.

Nu behøver man ikke længere zappe mellem Lely-systemet og DMS for at sammenholde udviklingen i den daglige mælkeydelse med listerne i DMS. Det er nemlig muligt at se udviklingen i mælkeydelse på dags- og syvdagesniveau direkte i følgende lister i DMS:

• Goldningsliste
• Udsætterliste
• OSR-arbejdsliste
• Min liste
• Ko-oversigt

”Vi ved jo godt, at landmændene er trætte af, når systemerne ikke kan arbejde sammen – og det kan vi sagtens forstå. Derfor er vi rigtig glade for, at Lely nu som den første malkeudstyrsleverandør er klar med data til DMS,” lyder det fra projektchef Johannes Frandsen, SEGES.

Han håber, at samlingen af mælkedata på DMS-listerne vil være en hjælp, blandt andet når en ko vurderes ved goldning, ved OSR-besøg, omkring udsætning og i mange andre situationer, som kan sammensættes på ’Min liste’.

Klar til flere

Teamet bag DMS arbejder sammen med en gruppe testlandmænd videre med, hvordan man som landmand får mest muligt ud af de data fra malkeudstyrsleverandører, DMS nu har adgang til.

”Vi vurderer hele tiden, i hvilke sammenhænge data giver mest muligt værdi. Blandt andet er det væsentligt at gøre opmærksom på, at data til managementformål ikke nødvendigvis er sikre nok til beregning af avlsværdier,” fortæller Johannes Frandsen.

”Og så skal det da ikke være nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne vil vise data fra de øvrige leverandører af malkeudstyr på det danske marked,” lyder opfordringen fra Johannes Frandsen.

Læs også:

Ny Sundhedsanalyse i DMS

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 21, 2018

 
Sidst bekræftet: 16-11-2018 Oprettet: 16-11-2018 Revideret: 16-11-2018

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 16 - 2019
Fokus på medarbejdernes trivsel giver pote; Udsigt til majshøst fra midt i september; Tjek nu for drægtighed før I sender ...
06.09.19
Lokale fødevarer betyder mest i Sverige og Norge
Opfattelsen af kvalitetsfødevarer er ikke helt ens i Danmark, Norge og Sverige. Det viser en ny forbrugerundersøgelse, der ...
23.08.19
Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19
Små film lærer svenskerne om kød
Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbr...
09.08.19
Kvægnyt nr. 14 - 2019
Reducer klimaaftryk og tjen flere penge; IFCN spår positive takter for den globale mælkeproduktion de næste 20 år; Bliv klo...
09.08.19

Læs også