Økologi
Nyeste viden om økologisk landbrug
-
Økologi, Grise, Kvæg +1 andre
Vigtige datoer og frister for tilskud i landbrugsordningerne
Få overblik over de mange vigtige datoer i de forskellige landbrugsordninger – frister for tilskud, ansøgninger, indberetninger, udbringning af gødning, dyrkningsregler, efterafgrøder m.fl.
-
Økologi, Jura
Tilskud til økologisk jordbrugsproduktion – for økologer og omlæggere
Hvis du er økolog eller ved at omlægge til økologi, kan du modtage en række tilskud til din produktion, hvis du opfylder støttebetingelserne. Læs mere om de forskellige støtteordninger, du kan søge som økolog i år og om forventningerne til ordningerne fra 2023 og frem.
-
Økologi, Kvæg
Brancheanbefalinger for økologiske kreaturer
Supplerende regler, som leverandørerne skal overholde, hvis de økologiske virksomheder (mejeri/slagteri) har tilsluttet sig de frivillige anbefalinger, hvor formålet er at højne dyrevelfærd, miljø og etik ved produktion af økologisk mælk og kød fra bedrifter med kreaturer.
-
Økologi, Planter
Udbud af økologisk frø af vinterraps i OrganicXseeds
I OrganicXseeds kan man finde udbud af økologisk frø af vinterraps til kommende sæson. Der udbydes i øjeblikket 5 sorter af økologisk frø, herunder en ny hybridsort.
-
Økologi, Kvæg
Regler for økologisk kvægbrug
Det følgende giver i kort form overblik over de vigtigste regler inden for økologisk kvægbrug. Oversigten samler EU-regler, Brancheanbefalinger og Hjerteordning samt giver eksempler på omlægningsforløb.
-
Økologi, Øvrige dyr
Regler for økologisk gede- og fårehold
Formålet med at holde får eller geder er som regel en produktion af økologisk kød, mælk, uld eller mohair. Desuden er får/geder oplagte ”naturplejere”. I alle tilfælde er der en række regler for den økologiske drift, du skal være opmærksom på.
Kalender
-
Planter, Økologi
Markvandring til de bornholmske bælgfrugtmarker
Markvandring / plantagevandring
Økologiske dyrkningsvejledninger
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for markært
Ærter har et højt indhold af protein til brug i fodringen, samt ærter er en god vekselafgrøde i kornsædskifter. Der vil i denne vejledning udelukkende være fokus på dyrkning af markært til modenhed.
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for hestebønne
Dyrkningssikkerheden i hestebønne er blevet bedre ved fremkomst af nye tidligere sorter og fokus på dyrkning, og det er nu den mest dyrkede økologiske bælgsædsafgrøde.
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for kikærter
Kikærter er en ny afgrøde i Danmark og dyrkningserfaring er begrænset. Denne dyrkningsvejledning er derfor baseret på den viden, som findes i Danmark, og udenlandske dyrkningsanbefalinger fra hovedsageligt Canada.
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for linser
Linser dyrkes i meget begrænset omfang i Danmark. Dyrkningsvejledningen er baseret på erfaringer herfra og anvisninger fra andre dyrkningsområder i verden.
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for lupin
Lupin giver normalt et lavere udbytte end markært, men proteinindholdet er betydeligt højere og af en højere biologisk kvalitet.
-
Økologi, Planter
Økologisk dyrkningsvejledning for vinterraps
Formålet med dyrkning af økologisk vinterraps er at opnå et højt frøudbytte med et lavt indhold af glucosinolat og erucasyre. Fordelene ved dyrkning af vinterraps er, at den giver et koncentreret energi- og proteinrigt bidrag til økologiske foderblandinger.