Feedback Form

  

Oprettet: 19-11-2018

Lige god økonomi i alle malkekvægsracer

Holstein er bedre for ydelse og eksteriør, mens RDM og Jersey er bedst for frugtbarhed og sundhed. Samlet set betyder det, at økonomien er lige god i alle tre kvægracer.


Effektive krydsningsprogrammer forudsætter ligeværdige malkeracer. Derfor har SEGES undersøgt, om Holstein, RDM og Jersey er økonomisk ligeværdige – og det er de. Foto: SEGES

Det er svært at sammenligne økonomien i malkeracerne helt objektivt. Ikke desto mindre har konsulenterne Ruth Davis og Lisa Hein, SEGES valgt at gøre det.

”Vi har gennemført flere forskellige analyser, som hver især har styrker og svagheder og gentaget dem over flere årgange. På den måde har vi fået et godt og nuanceret billede af de økonomiske forskelle mellem racerne,” fortæller Ruth Davis og Lisa Hein.

Alle analyser viser, at økonomien er ens i racerne Holstein, Jersey og RDM.

”Holstein har en væsentlig højere mælkeproduktion samt et bedre eksteriør end de andre racer. Men det bliver opvejet af lettere kælvninger, bedre frugtbarhed samt færre sygdomstilfælde hos RDM og Jersey,” fortæller Ruth Davis og Lisa Hein.

Baggrund for krydsning af malkeracer

Baggrunden for de økonomiske analyser af de tre malkekvægsracer er blandt andet arbejdet med at krydse malkekvægsracer i danske besætninger.

”Effektive krydsningsprogrammer forudsætter ligeværdige malkeracer. Derfor har vi undersøgt, om Holstein, RDM og Jersey er økonomisk ligeværdige, og det må vi sige, at de er,” fortæller de to konsulenter bag analyserne.

Læs mere i artiklen ”De danske malkeracer er økonomisk ligeværdige

Sidst bekræftet: 19-11-2018 Oprettet: 19-11-2018 Revideret: 19-11-2018

Forfatter

HusdyrInnovation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Ny side samler materiale om kvæg på engelsk
Gør dine udenlandske medarbejdere endnu dygtigere med film, digitale kurser, faktaark og meget mere. Find det på: www.land...
20.09.19
Kvægnyt nr. 17 - 2019
Her taler vi allesammen dansk; Vand giver liv til naturen og bedriften; m.m.
20.09.19
Kvægnyt nr. 16 - 2019
Fokus på medarbejdernes trivsel giver pote; Udsigt til majshøst fra midt i september; Tjek nu for drægtighed før I sender ...
06.09.19
Lokale fødevarer betyder mest i Sverige og Norge
Opfattelsen af kvalitetsfødevarer er ikke helt ens i Danmark, Norge og Sverige. Det viser en ny forbrugerundersøgelse, der ...
23.08.19
Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19