Feedback Form

  

Oprettet: 25-04-2018

Film: Få effekt af udbytteregistreringer

Mælkeproducent begyndte på udbytteregistreringer i grovfodermarkerne og ændrede markplan. Nu sparer han 160.000 kr. årligt på indkøbt korn.


Søren Thybo Andersen fandt ud af, at der var 4.200 kr. forskel i DB mellem bedriftens ringeste og bedste majsmark.

”I de senere år har vi registreret helt ned på mandeniveau, hvad vi læsser i blanderen – og vi har ikke problemer med svind – vi fandt faktisk ensilage, der ikke eksisterede ud fra opgørelsen af grovfoderlageret. Den årlige opgørelse af grovfoderet var altså alt for unøjagtig i forhold til reel opfodring.”

Sådan fortalte mælkeproducent Søren Thybo Andersen på årets kvægkongres om baggrunden for, at han gik i gang med udbytteregistrering.

 

Han bruger blandt andet resultaterne til:

  • Tilretning af grovfoderlager med mulighed for andre afgrøder i markplanen
  • Gødskningsstrategi
  • Kontrol af udbytteniveau i engarealer
  • Kontrol af strategi med at tage første slæt, pløje og derefter tilså marken med majs

Og ifølge Søren Thybo Andersen, kan det godt betale sig at lave udbytteregistreringer:

”Jeg har fået ca. 160.000 kr. ud af at reducere grovfoderlageret og dyrke korn i stedet, blandt andet fordi jeg sparer på indkøbt korn,” fortalte han på kongressen.

Konsulenten: Teknikken er på plads nu

I filmen fra Kvægkongres 2018 møder vi også Søren Thybo Andersens planteavlskonsulent Anders Vestergaard, LMO, og han mener ikke, der er noget at betænke sig på.

”Udbytterregistrering er aktuelt nu, fordi teknikken er ved at være udbredt og på plads, så det er nemt at håndtere data,” mener Anders Vestergaard, LMO.

Med udbytteregistrering har du alle muligheder for at optimere din markdrift. Blandt andet fandt Søren Thybo Andersen ud af, at der var 4200 kr./ha i forskel i DB mellem bedriftens ringeste og bedste majsmark.

Se filmen fra Kvægkongres 2018 her  


 

Sidst bekræftet: 24-04-2019 Oprettet: 25-04-2018 Revideret: 25-04-2018

Forfatter

HusdyrInnovation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Kvægnyt nr. 16 - 2019
Fokus på medarbejdernes trivsel giver pote; Udsigt til majshøst fra midt i september; Tjek nu for drægtighed før I sender ...
06.09.19
Lokale fødevarer betyder mest i Sverige og Norge
Opfattelsen af kvalitetsfødevarer er ikke helt ens i Danmark, Norge og Sverige. Det viser en ny forbrugerundersøgelse, der ...
23.08.19
Kvægnyt nr. 15 - 2019
Totalt stop for brug ar humankritiske antibiotika til kvæg; Sådan konserverer du årets høst af hestebønner .... m.m
23.08.19
Små film lærer svenskerne om kød
Den svenske kødbranche, Svenskt Kött, har udviklet en digital grunduddannelse i håndtering og tilberedning af kød til forbr...
09.08.19
Kvægnyt nr. 14 - 2019
Reducer klimaaftryk og tjen flere penge; IFCN spår positive takter for den globale mælkeproduktion de næste 20 år; Bliv klo...
09.08.19

Læs også