Kvalitet af økologisk grovfoder 2019
Kvaliteten af det økologiske grovfoder ligger i 2019 generelt tæt på gennemsnittet af de seneste tre år.
Kvaliteten af det økologiske grovfoder ligger i 2019 generelt tæt på gennemsnittet af de seneste tre år.
Dog ligger energiindholdet i kløvergræsensilage lidt over normalen, mens indholdet af protein i kløvergræs- og græsensilage ligger 5-10 procent lavere end normalt.
Figurerne nedenfor sammenligner analyser af økologisk grovfoder fra høståret 2019 med gennemsnittet fra de tre forrige år (2016-2018).
Data stammer fra grovfoderdatabasen (www.landbrugsinfo.dk)
Figurerne viser blandt andet:
Opgørelsen er lavet per 17. december 2019.
Du kan læse flere detaljer om de enkelte økologiske grovfoderafgrøder – herunder indhold af mineraler - på LandbrugsInfo.
Figur 1. Energiværdi i økologisk kløvergræsensilage, 1.-5. slæt 2019 vs. 2016-18
Figur 2. Fordøjelighed af økologisk kløvergræsensilage, 1.-5. slæt 2019 vs. 2016-18
Figur 3. Tørstofprocent i økologisk kløvergræsensilage, 1.-5. slæt 2019 vs. 2016-18,
Figur 4. Råprotein, % af tørstof, i økologisk kløvergræsensilage, 1.-5. slæt, 2018 vs. 2016-18
Figur 5. Kvalitet af økologisk majsensilage, 2019 vs. 2016-18
Figur 6. Kvalitet af økologisk græsensilage, 1. slæt, 2019 vs. 2016-18
Figur 7. Kvalitet af økologisk byghelsæd, 2019 vs. 2016-18
Figur 8. Kvalitet af økologisk byg-ærte-helsæd, 2019