Oprettet: 20-12-2017

Due Diligence – en beskrivelse af processen

Bliv klogere på due diligence-processen og udarbejdelsen af en due diligence-værdiansættelse.

Overblik over due diligence-processen

Formålet med en due diligence-proces er som oftest køb eller salg af en virksomhed. Faserne i due diligence-processen kan dog også med fordel anvendes ved investering eller optimering af en virksomhed.

 

Inden selve due diligence-undersøgelsen udarbejdes normalt en værdiansættelse. Når værdiansættelsen af virksomheden og due diligence-undersøgelsen er færdig, summeres resultaterne af due diligence-undersøgelsen og værdiansættelsen. Det samlede resultat af due diligence-processen medfører enten et revideret bud på virksomheden eller nye vilkår til købsaftalen, hvorefter parterne kan forhandle og indgå en endelig aftale.

 

Metoden kan også bruges til at vurdere lønsomheden ved en kommende investering eller til optimering af (strategien for) virksomheden.

 

Processen ser således ud:

 

 

Du kan klikke på de mørkegrønne felter for at finde yderligere i materialet. De øvrige områder afhænger af den enkelte virksomhed og skal derfor behandles individuelt fra virksomhed til virksomhed.

 

Læs mere om Værdiansættelse og Due Diligence

 

Sådan er en due diligence-proces

Due diligence-processen kan sammenlignes med et køb af et parcelhus. Normalt leder man efter et hus i et bestemt område, og man har måske også nogle krav til pris, størrelse, materialevalg, garage eller carport og have mv. (Forberedelsesfasen).

 

Når der er fundet nogle gode emner, som i udgangspunktet synes fornuftigt prisfastsat (set ud fra en værdiansættelse), så starter selve due diligence-processen.

 

Som ved køb af et parcelhus

Sidst bekræftet: 20-12-2017 Oprettet: 20-12-2017 Revideret: 20-12-2017

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Specialkonsulent

Kenneth Kjeldgaard

SEGES Finans & Formue A/S


Af samme forfatter

Finansiering til små og mellemstore virksomheder ramt af COVID-19
Rammerne er på plads vedr. regeringens erhvervspakke til virksomheder, der er ramt af COVID-19. Vækst-fonden kan yde garant...
27.03.20
Garantiordning kan komme landbruget til gode
Mange små og mellemstore virksomheder er tydeligt presset på likviditeten som følge af COVID-19.
13.03.20
Placering af overskudslikviditet og CLO’er
2019 har været et godt år for landbruget og mange har likviditetsoverskud. Spørgsmålet er, hvor overskuddet skal placeres? ...
06.03.20
Placering af overskudslikviditet og CLO'er
2019 har været et godt år for landbruget og mange har likviditetsoverskud. Spørgsmålet er, hvor overskuddet skal placeres? ...
06.03.20
Resultater af rentetilpasningsauktioner, januar 2020
Auktionen for rentetilpasningslån med refinansiering i januar 2020 er netop overstået. Igen har F-renterne slået rekord. Må...
11.12.19