Planteavlsorientering 

Oprettet: 14-08-2017

Hvorfor er proteinindholdet i dansk korn faldet?

Det faldende proteinindhold i vårbyg og vinterhvede i perioden fra 1990 til 2015 skyldes primært reduceret kvælstoftildeling og planteforædling.

Log på LandbrugsInfo

Siden ligger bag login og kræver abonnement.

Tegn abonnement på www.landbrugsinfo.dk/abonnement

Er du aktivt medlem af Landbrug & Fødevarer har du allerede abonnement - log ind med dit DLBR Fælles Login

Sidst bekræftet: 14-08-2017 Oprettet: 14-08-2017 Revideret: 14-08-2017

Forfatter

Planter & Miljø
Teamleder

Nanna Hellum Kristensen

Gødningsteam


Af samme forfatter

Overvintrende efterafgrøder bør nedmuldes ved først givne lejlighed
Det er vigtigt at nedmulde eller nedvisne overvintrende efterafgrøder tidligt. Der bør være mindst 1-2 uger fra nedmuldning...
13.02.20
Sådan takler du efterafgrødekravene på plante-, svine- og kvægbrug
Se de nye faktaark og bliv klogere på efterafgrødekravene på din bedrift. Få overblik over alternativerne til efterafgrøder...
22.01.20
Deltag i informationsmøde om pilotprojekt om kontrol af efterafgrøder med satellit
Den 4. februar afholder Landbrugsstyrelsen og SEGES et informationsmøde i Vissenbjerg på Fyn om pilotprojektet om efterafgr...
22.01.20
Udbyttetab i vårbyg efter korn som efterafgrøde kan skyldes væksthæmmende effekt af rug
Forsøg viser, at en efterafgrødeblanding af rug og vårbyg kan koste udbytte i efterfølgende vårbyg sammenlignet med andre e...
17.10.19
Undersøgelse af satellitmålt NDVI/NDRE og Kvælstofoptag korrelation i efterafgrøder
På baggrund af to forsøgsserier med efterafgrøder, konkluderes det, at der er potentiale i at bruge satellitmålinger til at...
27.09.19

Læs også