Feedback Form

Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 14-11-2019

  

Oprettet: 16-11-2018

Data fra Lely er synlige i DMS

Dataudvekslingen er øget mellem Lely og DMS. Som det første skridt på vejen er daglige mælkemængder fra Lely nu synlige i DMS.


Data fra Lely malkeudstyr flyder nu direkte til DMS – og man håber, at andre udstyrsleverandører følger trop.

Nu behøver man ikke længere zappe mellem Lely-systemet og DMS for at sammenholde udviklingen i den daglige mælkeydelse med listerne i DMS. Det er nemlig muligt at se udviklingen i mælkeydelse på dags- og syvdagesniveau direkte i følgende lister i DMS:

• Goldningsliste
• Udsætterliste
• OSR-arbejdsliste
• Min liste
• Ko-oversigt

”Vi ved jo godt, at landmændene er trætte af, når systemerne ikke kan arbejde sammen – og det kan vi sagtens forstå. Derfor er vi rigtig glade for, at Lely nu som den første malkeudstyrsleverandør er klar med data til DMS,” lyder det fra projektchef Johannes Frandsen, SEGES.

Han håber, at samlingen af mælkedata på DMS-listerne vil være en hjælp, blandt andet når en ko vurderes ved goldning, ved OSR-besøg, omkring udsætning og i mange andre situationer, som kan sammensættes på ’Min liste’.

Klar til flere

Teamet bag DMS arbejder sammen med en gruppe testlandmænd videre med, hvordan man som landmand får mest muligt ud af de data fra malkeudstyrsleverandører, DMS nu har adgang til.

”Vi vurderer hele tiden, i hvilke sammenhænge data giver mest muligt værdi. Blandt andet er det væsentligt at gøre opmærksom på, at data til managementformål ikke nødvendigvis er sikre nok til beregning af avlsværdier,” fortæller Johannes Frandsen.

”Og så skal det da ikke være nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne vil vise data fra de øvrige leverandører af malkeudstyr på det danske marked,” lyder opfordringen fra Johannes Frandsen.

Læs også:

Ny Sundhedsanalyse i DMS

Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 21, 2018

 
Sidst bekræftet: 16-11-2018 Oprettet: 16-11-2018 Revideret: 16-11-2018

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Lone Sylvest Søgaard

Marketing & Fagkommunikation, Fagkommunikation


Af samme forfatter

Undgå kalvediarré med ren mælk, ren boks og ren kalvepasser
Diarré giver kalven et livsvarigt knæk. Derfor bør hygiejnen prioriteres tårnhøjt hos såvel tyre- som kviekalve.
15.11.19
Nyt malkecenter kræver grundig test
Ofte skal der justeres adskillige detaljer, før et nyt malkeanlæg fungerer. Det anbefales derfor, at man ikke haster skifte...
12.11.19
Kvægnyt nr. 20 - 2019
Læs om: Turbo på udviklingenaf digital foderstyring og grovfoderproduktion; Hvor mange naturpoint scorer din bedrift. m.m.
01.11.19
Nye tiltag for salmonellasanering i kvægbesætninger for 2020
Den planlagte særslagtning af alle slagtedyr fra besætninger i salmonellaniveau 2 pr. 1. januar 2020 falder bort. I stedet ...
25.10.19
Søg tilskud til en brovægt – og meget andet
Miljøteknologiordningen giver bl.a. 40 pct. tilskud til brovægte. Det betyder, at du med tilskuddet kan få installeret en b...
18.10.19

Læs også