Oprettet: 09-07-2019

Generationsskiftet på Lille Harresøgård

Nikolaj Madsen og faren Jens Madsen er i gang med at generationsskifte på Lille Harresøgård ved Give, hvor de driver et landbrug med 160 årskøer og 260 ha.


Generationsskiftet på Lille Harresøgård

Hvem og hvor:

28-årige Nikolaj Madsen og faren Jens Madsen er i gang med at generationsskifte på Lille Harresøgård ved Give, hvor de på gården har 160 årskøer og driver cirka 260 ha. 

 

Generationsskiftet:

Der er tale om et glidende generationsskifte, som er påbegyndt i april 2017 og er berammet til at vare mindst 5 år og maksimalt 8 år. Nikolaj håber dog, at Jens vil blive ved med at være tilknyttet gården som almindelig lønmodtager, også efter generationsskiftet er gennemført i senest 2025. Nikolaj påpeger, at der er flere fordele ved at være to om at lægge den langsigtede strategi, tilpasse budgettet løbende o.l.   

 

Processen:

At Nikolaj skal være tredje generation på gården har været mange år undervejs, og derfor har Nikolaj også taget en del af praktikken på landbrugsuddannelsen hjemme i Give. Derudover har han samlet erfaring på andre bedrifter, eksempelvis på Fyn, hvor han i over to år har haft ansvar for markdriften, og han har derefter været fodermester på en bedrift med malkekøer i halvandet år. Nikolaj er uddannet landmand og produktionsleder fra Bygholm Landbrugsskole.

 

Kommunikation er vigtigt:

Generationsskifteprocessen begyndte med, at Nikolaj fra 2015 fik det overordnede ansvar for marken, mens Jens havde hovedansvar for køerne. I dag er rollerne mere flydende, og de to gør meget ud af at kommunikere klart og tydeligt med hinanden. De er bevidste om hele tiden at tale sammen om, hvem der klarer hvilke opgaver, så begge ikke tror, at den anden udfører en opgave, som så ender med ikke at blive løst. De er også bevidste om ikke at koste rundt med hinanden, og Nikolaj råder andre til at være opmærksomme på en god dialog og klare aftaler.

Sidst bekræftet: 09-07-2019 Oprettet: 09-07-2019 Revideret: 09-07-2019

Forfatter

Marketing og Fagkommunikation
Kommunikationskonsulent

Martin Stoltenberg Hansen

Fagkommunikation


Af samme forfatter

Sådan tager du jordprøver til N-min-måling
N-min-prøver kan give en god vurdering af din marks kvælstofindhold, så du kan beregne næste afgrødes kvælstofbehov.
05.04.19
Podcast: Svært at være bi i Danmark
40 % af verdens insektarter er i fare for at blive udryddet inden for få årtier, hvis ikke udviklingen vendes. I denne podc...
29.03.19
Generationsskiftet på Søndermarksgården
Henriks ro og erfaring kombineret med Thomas’ positive utålmodig skaber en god balance i virksomheden hos Brdr. Madsen.
28.03.19
VIDEO: KVÆLSTOFPROGNOSEN 2019
Chefkonsulent i SEGES Leif Knudsen fortæller om kvælstofprognosen, som blev offentliggjort denne uge. Hør blandt andet, hvo...
21.03.19
Gå ikke i vårbyg-panik
Vårbyg-panik i rekordvåd marts?🌧
21.03.19