Bemærk: Dokumentet er arkiveret, udløbet 10-01-2020

  

Oprettet: 11-01-2019

Køerne skal levne 2 pct. lækkert foder

Tilstrækkelig stor og god foderrest er et centralt element i godt foderbordsmanagement.

Hvis køerne tømmer foderbordet mellem udfodringerne, giver det uro omkring udfodring. Det belaster lavt rangerende køer og giver stor variation i foderoptagelsen.

Derfor skal der altid være mindst 2 pct. foderrest, og foderresten skal:

  • Have samme kvalitet som det foder, der udfodres
  • Være jævnt fordelt langs foderbordet
  • Ligge inden for køernes umiddelbare rækkevidde.


Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 1, 2019

Sidst bekræftet: 11-01-2019 Oprettet: 11-01-2019 Revideret: 11-01-2019

Forfatter

HusdyrInnovation
Chefkonsulent

Niels Bastian Kristensen

Foderkæden, Kvæg


Af samme forfatter

NIR screening af kraftfoder og råvaremix 2019
NIR screening af kraftfoder og råvaremix viser, at blandingerne generelt er retvisende deklareret med hensyn til indhold af...
20.12.19
Beregning af NorFor tørstof i majsensilage, græsensilage og fuldfoder ved tørring med Koster Crop Tester
Nye formler for omregning af tørrerest fra Koster Crop Tester til NorFor tørstof
20.12.19
Ny beregning af fordøjelighed i frisk majshelsæd i Landsforsøgene
Organisk stof fordøjelighed i frisk majshelsæd beregnes fremover i Landsforsøgene efter samme for-mel som bruges i praksis....
15.11.19
Kontrollér forsuringen af goldkøerne efter ny høst
I takt med indfasning af bl.a. halm og majs fra 2019-høsten er der behov for opfølgning på CAB-værdien af goldrationer med ...
15.11.19
Hold produktionen oppe og omkostningerne nede med typemineraler
Den eneste sikre effekt ved dyre mineralløsninger synes at være ekstra omkostninger i forhold til typemineralblandinger.
07.11.19