Oprettet: 14-12-2017

Virksomhedsledelse i landbruget – det skal du kunne!

Ny artikelserie sætter fokus på, hvilke teorier, praksisser og værktøjer du som virksomhedsleder skal kende og kunne, hvis du vil være en god leder i landbruget. Læs de otte artikler hver for sig eller samlet i gratis e-bog.

Du har sikkert allerede opdaget det – kravene til dig som virksomhedsleder i landbruget stiger støt i takt med, at konkurrencen i erhvervet bliver hårdere. For at kunne drive et succesfuldt landbrug med positive økonomiske resultater er det derfor nødvendigt, at du som leder imødekommer kravene om hele tiden at optimere din virksomhed. Samtidig skal du kunne håndtere den stadigt større kompleksitet i virksomheden og en lang række af krævende interessenter. Det er hårdt arbejde.

 

Artikler om virksomhedsledelse skal hjælpe dig

I en ny artikelserie om virksomhedsledelse har vi samlet otte artikler, der skal hjælpe dig som nuværende eller kommende virksomhedsleder i landbruget med at styrke dine faglige ledelseskompetencer og dermed på sigt højne din virksomheds konkurrenceevne. Med artiklerne får du fuldt opdateret viden og håndgribelige redskaber til ledelsesarbejdet på din bedrift, så du kan blive opdateret og få en hjælpende hånd og ekstra motivation til at udvikle og drive et (endnu mere) succesfuldt landbrug.

 

Ny inspiration ud fra konkrete erfaringer

Artiklerne har alle fokus på det praktiske lederskab af et moderne landbrug og er baseret på forfatternes egne erfaringer fra forskellige landbrug, som de har besøgt eller hjulpet, hvor en ændret ledelsesindsats eller konkrete ledelsesværktøjer har haft afgørende betydning for virksomhedens resultater. Hver artikel indeholder mindst én case, der sætter teorierne eller værktøjerne ind i et hverdagsperspektiv og gør det nemt for dig at implementere dem på din bedrift. Artiklerne bidrager desuden med inspiration til, hvordan du kan håndtere visse problematikker på nye måder.

 

Læs de otte artikler her

Hver artikel præsenterer et emne og en række teorier, praksisser eller værktøjer, som du skal kende og kunne, hvis du ønsker at være en succesfuld leder i landbruget. Det har ikke været muligt at dække hele ledelsesspektret, men forhåbentligt vil disse otte nedslag kunne hjælpe dig i ledelsesarbejdet på din bedrift og give dig lyst til at bruge den viden og de værktøjer, du finder i artiklerne, til at skabe god ledelse.

 

Du finder de otte artikler her:

Up-to-date ledelse i en turbulent hverdag – relationer, rammer, retning og roller

Tag din virksomhedsledelse et niveau op

Ledergruppens betydning – for arbejdsdagen og for bundlinjen

Økonomistyring – en ledelsesopgave

Se potentialet i handel

Tidsforbruget skal ind i produktionsstyringen

Kun tøsedrenge lader sig ikke udfordre!

Overvejelser ved ejer- og generationsskifte

 

Du kan også læse den samlede e-bog ”Virksomhedsledelse i landbruget – det skal du kunne”.
Sidst bekræftet: 14-12-2017 Oprettet: 14-12-2017 Revideret: 14-12-2017

Forfatter

Økonomi & Virksomhedsledelse
Kommunikationskonsulent

Anja Kruse Christensen

Fagkommunikation


Lise Majgaard Mortensen

Af samme forfatter

Bliv godt klædt på til at blive virksomhedsejer
Få tjek på alle detaljerne, når du skal forfølge drømmen om at blive selvstændig landmand.
30.10.19
Bliv godt klædt på til at ejerskifte din virksomhed
Få tjek på alle detaljerne, når du skal godt videre fra livet som selvstændig landmand.
30.10.19
Opblødning af skattereglerne ved generationsskifte
Få et samlet overblik over mulighederne i opblødningen af skattereglerne omkring bo- og gaveafgift, se konsekvensberegninge...
27.11.18
Pension: Vi skal have flere landmænd med!
Ny analyse af landmændenes pensionsopsparinger viser, at landmændene gennemsnitligt set er gode til at spare op. Men der er...
01.11.18
Det gode ejer- eller generationsskifte
Et godt ejer- eller generationsskifte kræver dialog, og at man kommer i gang i god tid. Men hvad skal du forberede, og hvad...
24.10.18