Kvæg

Få overblik over antal krydsningskvæg i Danmark

For at give et indtryk af udvikling i systematisk krydsning i Danmark vises i grafer antal kvæg af forskellige krydsningskombinationer.

Graferne giver også information om hvilken rækkefølge racer som oftest bruges i krydsningsprogrammer.

Find i oversigten nedenfor antal dyr fra 2008-2017 der har renracet mor som udgangspunkt (eksempelvis RDM) og far af en anden malkerace.

Antal kvæg af forskellige krydsningskombinationer med renracet mor

Find i oversigten nedenfor antal dyr fra 2008-2017 der har en krydsningsmor som udgangspunkt (eksempelvis Holstein x RDM) og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

Antal kvæg af forskellige krydsningskombinationer med krydsningsmor

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en HOLxRDM krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. JER, MON eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en JERxRDM krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. HOL eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en MONxRDM krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. HOL eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en FLExHOL krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med HOL far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en JERxHOL krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. HOL eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en RDMxHOL krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. HOL, JER eller MON far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en MONxHOL krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. HOL, Jersey eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en HOLxJER krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. Jersey eller RDM far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

  • Antal dyr født 2008-2017 der har en RDMxJER krydsningsmor og hvor der anvendes et zigzag- eller rotationskrydsningssystem med hhv. Jersey eller HOL far. Der vises kun kombinationer med et større antal dyr af den pågældende racekombination.

Vil du vide mere?