Planter, Kvæg, Svin

Optimer vanding af dine marker med Vandregnskab Online


Drop mavefornemmelsen og hold styr på vandingskapacitet, nedbør og afgrødernes vand-balance med Vandregnskab Online.

Hvis der kom 20 millimeter regn i går, kan vi vel godt indstille markvandingen i dag? Måske - men ikke nødvendigvis. Hvis du vil hjælpe afgrøderne bedst muligt og holde styr på deres vandbalance i forhold til din vandingskapacitet, bør du ifølge seniorkonsulent Peter Hvid Laursen, Seges - i stedet for at benytte mavefornemmelsen, registrere din vanding i Vandregnskab Online.
”Hvis man fx i juni måned har vandet to – tre gange, og der er kommet nedbør i perioder, er det reelt ikke muligt at have overblik over, hvilke marker, der er forsynet 100 pct., og hvilke marker, der er underforsynede, hvis man ikke registrerer vandingen. Og det er Vandregnskab Online rigtig godt til,” forklarer Peter Hvid Laursen.

Få mere at vide i filmen Vandregnskab Online, hvor bl.a. mælkeproducent Kasper Clausen, vejgår-den I/S, forklarer, hvordan han bruger det. 

Sådan virker det

Vandregnskab Online holder styr på, hvor meget vand, du har brugt, og hvor meget afgrøderne bruger på de enkelte marker – og det sammenholdes så med nedbørsdata. Det er tilmed muligt at opdele markerne i vandingsspor, så man ved præcis hvor man er kommet til, hvis regnen kommer i så store mængder, at vandingsmaskinerne kan tage en pause.

”Man kan også komme i en situation, hvor det bedst betaler sig at fravælge at vande nogle marker på forhånd, fremfor at være på bagkant med alle – og måske skal du fortsætte med at vande, selv-om det begynder at regne. De beslutninger kan Vandregnskab Online hjælpe dig med at træffe,” forklarer Peter Hvid Laursen og tilføjer, at nøgleordene er styring, overblik og kapacitet.

Vandingsmaskine i aktion

Vandregnskab Online holder styr på, hvor meget vand, du har brugt, og hvor meget afgrøderne bruger på de enkelte marker – og det sammenholdes så med nedbørsdata.

Vil du vide mere?

Støttet af