Kvæg, Planter, Økonomi og ledelse

Kom godt i gang med digital udbyttemåling

Der kan være mange penge at tjene ved at optimere grovfoderproduktionen. Få og hold overblikket over dit udbytte med digital udbyttemåling. Se her, hvordan du kommer i gang.

”Min maskinstation har en John Deere-finsnitter – hvordan kommer jeg i gang med digital udbytteregistrering? Skal jeg have abonnement på Mark Online? Og hvordan får maskinstationen adgang til mine markdata?”

Vi forstår godt, hvis det kan virke uoverskueligt at komme i gang med korrekt digital udbytteregistrering. Derfor har vi forsøgt at gøre det lettere for dig med et værktøj, som vejleder dig til at komme godt i gang. Og det er, hvad end du benytter dig af en finsnitter, vejevogn eller en bro- eller overkørselsvægt til at registrere dit udbytte.

Sådan kommer du godt i gang med digital udbyttemåling

Svar på de få spørgsmål, og spor dig frem til, hvad det kræver for dig at få dit udbytte registreret digitalt.

Kom godt i gang med digital udbyttemåling

Digital udbytteregistrering skaber overblik

Med digital udbytteregistrering har du altid direkte adgang til dine data, hvilket giver dig overblik og et godt fundament for at optimere produktionen, både i mark og stald. Det gør det også let at dele dine data med din rådgiver, som kan rådgivere dig til, hvor du kan optimere.

Du kan se dit udbytte i SEGES Lager via DMS. I planteprogrammerne har du adgang til dine data via CropManager, FarmTracking eller Mark Online, hvor der også er mulighed for at printe detaljerede udskrifter.

Det får du ud af udbyttemåling

Når du kender dine udbytter, kan du:

  • Finde årsager til variation i udbyttet fra mark til mark
  • Begynde at regne på økonomien i din grovfoderproduktion
  • Rette din dyrknings- og slætstrategi til
  • Sætte tiltag i gang for at opnå den mest optimale foderforsyning – også i forhold til bundlinjen
  • Arbejde med lagerstyring, så du får overblik over din foderforsyning og kan sætte fokus på spild og lagertab.

Du kan også få lavet budgetopfølgning på resultat samt driftsgrensanalyser, hvor grovfoderproduktionen er opdelt i græs og majs, så du nemmere kan sammenligne dine resultater med andre og udpege forbedringsområder.

Vil du vide mere?