Planter

Vejledning til pløjefri dyrkning

Rapport

04. januar 2017

 Opdateret 02. marts 2017

Denne publikation er 2. udgave af "Inspiration og vejledning til pløjefri dyrkning". Den er tænkt som en kombineret inspiration og vejledning til pløjefri dyrkning.

Den primære del af rapporten giver derfor praktiske råd og vejledning til det at drive sit markbrug uden plov. Men den indeholder også afsnit, der beskriver de bredere aspekter af jordens biologiske, fysiske og kemiske forhold, der påvirkes af om der pløjes eller ej.

Vi har tilstræbt at denne vejledning kan bruges af landmænd, der søger inspiration til det at dyrke sine marker uden plov og af landmænd med både begrænset erfaring og mange års erfaringer og som er pionerer på området.

Vejledningen udspringer som en del af projektet OptiTill, der afsluttes i 2016 og er kørt i samarbejde mellem SEGES, LMO, FRDK, CTF Europe og Aarhus Universitet. OptiTill projektets formål er at demonstrere forskellige systemer af reduceret jordbearbejdning og vurdere disse iht. produktion, miljø, teknik og økonomi. OptiTill projektet ledes af LMO og har kørt fra 2012 til 2016.

Emneord