Kvæg

Video: Sådan finder du kvægbesætningens salmonellaresultater i DMS

Se hvordan du nemt finder besætningens salmonellaresultater i DMS og få tips til at sætte dyrelister op med resultaterne.

I DMS kan du følge resultaterne af den nationale overvågning for Salmonella Dublin i netop din besætning – uanset om besætningen er i salmonellaniveau 1 eller 2. I denne lille video kan du se hvordan, du finder både resultater fra tankmælksprøver samt prøver fra enkeltdyr og bl.a. også få tips til at sætte dyrelister op med resultaterne. 

Nyeste prøvesvar findes under Dagligt overblik – men kun en uge

Vær opmærksom på, at når der kommer resultat af tankmælksprøver for salmonella, ligger svaret under Dagligt overblik – Aktuelt. Hvis du klikker på prøvesvaret, kan du se udviklingen for de seneste 12 måneder – og dermed også, om det går i den rigtige eller forkerte retning. Svaret vil ligge der en uge. Det er med andre ord en hurtig måde at finde sine salmonellaresultater på, men er kun kortvarigt tilgængeligt. Herefter skal du bruge metoden, som beskrevet i videoen.

Også tankmælksprøvesvar for b-streptokokker vil være at finde samme sted. Her vil det være angivet som ’påvist’ eller ’ikke påvist’.

Billede

Når du klikker på værdien for Salmonella Dublin eller B-streptokokker i Aktuelt, så vises fanen Tankmælk under sundhed automatisk, og du kan se prøveresultater for hhv. Salmonella eller B streptokokker for de seneste 12 måneder.

Emneord

Vil du vide mere?

Støttet af