Kvæg

Send dine leverandører en mail om kvægbedriftens krav til smittebeskyttelse

Kender dine leverandører de krav, du stiller til dem om smittebeskyttelse, når de kommer til din kvægbedrift? Ellers kan du med fordel sende dem en mail med klar besked om, hvad du forventer.

En kvægbedrift er en travl arbejdsplads med mange besøgende hver dag, som f.eks. håndværkere og montører. Det er folk, som ofte besøger flere besætninger i løbet af en dag, og som derfor udfordrer smittebeskyttelsen. 

Derfor er det nødvendigt at være meget klar og konkret omkring hvilke krav til smittebeskyttelse, du stiller til dem, når de kommer i besætningen. En snak og god skiltning er godt. Men send også gerne en mail, hvor du gør opmærksom på, hvad du forventer af dem. 

Se et forslag til en mailtekst som du kan bruge og tilrette, så teksten passer til din besætning. Lav en liste over dine leverandører – og send en mail afsted. Det behøver ikke at tage lang tid. 

Forslag til mailtekst:

Kære leverandør

For bedst muligt at beskytte vores dyr mod smitte udefra, vil vi bede jer skifte fodtøj og tage overtrækstøj på, før I går ind i besætningen. I finder støvler og tøj i forrummet ved indgangen Gårdbyvej 6 (eller anden markering, f.eks. Indgang A). Her er der også håndvask og sæbe, så I kan vaske hænder før og efter besøget. Vi vil desuden bede jer om kun at tage udstyr med ind i stalden, som er vasket og desinficeret.

På forhånd tak 

Thumbs up fra servicetekniker til klar udmelding om smittebeskyttelseskrav

Hos JH Agro, som dagligt sender medarbejdere ud i besætningerne, falder idéen med en mail i god jord. Servicetekniker Jacob Bjerregaard udtrykker det sådan:

”Ofte mangler vi klar information om den rigtige indgang, og om hvad proceduren er i den enkelte besætning, når vi ankommer. Og hvis vi som montører forventes at skulle tage smittebeskyttelsen alvorlig, bør landmanden signalere, at han gør det samme. Det kræver klar skiltning og instruktion, og at støvler og skiftetøj er i orden. Og det er rigtig fint at supplere med en mail, der slår fast, hvad der forventes af os,” lyder det fra Jacob Bjerregaard.

Vil du vide mere?