Afprøvning af forskellige sorter samt dyrknings- og anvendelsesmetoder er i fokus hos mange avlere og fødevarevirksomheder.
Som fødevarevirksomhed skal du kunne vurdere relevante risikofaktorer i forbindelse med bl.a. indkøb af råvarer og forarbejdning, så det salgsklare produkt lever op til regler om sporbarhed og fødevaresikkerhed. Nogle risikofaktorer vil knytte sig til dyrkning og høst, andre til lagring eller forarbejdning (f.eks. tørring, formaling).
Der er i denne vejledning lagt vægt på vurdering af kemiske forureninger i bælgfrugter. Hvilke lovgivningsmæssige krav er der, og hvordan kan du håndtere dem i din virksomhed, f.eks. hvis du som landmand ønsker at sælge tørrede bælgfrugter direkte til foodservice og/eller detail.
Folderen er udarbejdet af SEGES i samarbejde med Comida Fødevarerådgivning, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Dansk Vegetarisk Forening og Plantebaseret Videnscenter og vil blive opdateret én gang om året.