Jura

Muligt for udlændinge at blive testet for COVID-19

Det bliver muligt for udlændinge at blive testet for COVID-19, selvom de ikke har et cpr-nummer.

Alle voksne danskere uden symptomer på Covid-19 kan blive testet i et af Testcenter Danmarks 18 teststeder rundt omkring i Danmark.
I takt med at samfundet åbnes for udenlandske turister, udvider myndighederne nu også for tilbud om test af udlændinge ved nye faste teststationer ved landegrænsen til Tyskland og i Københavns lufthavn. Derudover vil der være mobile løsninger rundt omkring i landet, f.eks. ved færgeankomster. Formålet er at gøre det så let som muligt for personer, som rejser ind i Danmark at lade sig teste.

Test ved den tyske grænse foretages i et stationært hvidt testtelt i Frøslev. Ved andre grænseovergange mellem Danmark og Tyskland bliver testen foretaget i ambulancer, primært ved grænseovergangene i Kruså og Sæd.

Test har hidtil været betinget af, at man har et dansk cpr-nr. Testcenter Danmark oplyser, at man er klar med tilbud til udlændinge inden længe. Dvs. når systemerne er lagt om til at kunne klare test af personer uden cpr-nummer. Det forventes at være muligt fra uge 26.

Test ved grænserne er frivillig og gratis. Den er kun for personer, der ikke har symptomer på at være smittet med coronavirus. 

Hvis en udlænding, der ønsker at indrejse til Danmark, viser tydelige sygdomstegn som hoste, feber eller lignende, vil den pågældende blive afvist ved grænsen.

Vil du vide mere?