Udsigt til vandmiljø

Natur og vandmiljø

Vandmiljøkonference 2023

Tilmeldingen er åben! Den 30. – 31. oktober 2023, afholder vi igen i år Vandmiljøkonference i Vejle. I år har vi særligt fokus på kystvande og deres tilhørende oplande.

Startdato/Slutdato
30. oktober 2023
31. oktober 2023

Pris
Se tilmeldingssiden

Tidspunkt
09:00

Tilmeldingsfrist
22. oktober 2023

Tilmelding og program

Skal du med til Vandmiljøkonference 2023?

Vandmiljøkonferencen 2023 samler for tredje år i træk en bred vifte af deltagere, herunder repræsentanter fra landbrug, kommuner, statslige myndigheder, vandselskaber, universiteter og grønne organisationer. Denne årlige begivenhed reflekterer den stigende interesse i at fremme forbedringer i vandmiljøet med udgangspunkt i lokalt tilpassede løsninger.

Vandmiljøkonferencen 2023 har til formål at fremme samarbejde og videndeling på tværs af sektorer for at skabe en bæredygtig fremtid for Danmarks vandmiljø. Med andre ord, har du interesse i det lokale vandmiljø og forbedringen heraf, så skal du med!

Konferencen finder sted den 30.-31. oktober på Munkebjerg Hotel ved Vejle fjord. 

Se program og tilmeld dig Vandmiljøkonferencen 2023  

Hvorfor en vandmiljøkonference? 

Vandmiljøet i Danmark er fortsat ikke i optimal tilstand trods årtiers indsats. Men gennem de seneste år har der været en voksende interesse i at bidrage til vandmiljøforbedringer på lokalt niveau på tværs af forskellige interesser. Det er en positiv og velbegrundet udvikling, som SEGES Innovation, Danmarks Naturfredningsforening, Limfjordssekretariatet, VELAS og Kommunernes Landsforening (KL) ønsker at støtte op omkring gennem denne konference.

På Vandmiljøkonferencen i år kan du forvente:

  • Et særligt fokus på kystvande og deres tilhørende oplande. 
  • At høre om konkrete erfaringer inden for planlægning, løsninger og samarbejde, som er baseret på fire pilotområder, hvor der er blevet etableret kystvandråd.
  • At få konkrete værktøjer og metoder til reduktion af fosfor i oplandet. 
  • En præsentation af nye tilgange til opsporing af næringsstoffer i oplandet samt borgerinddragelse gennem Citizen Science.
  • Et indblik i opstarten af nye Vandoplandsstyregrupper.
  • En kort gennemgang af marine initiativer, der sigter mod at forbedre tilstanden i kystvande.

Sidst men ikke mindst, får du et styrket netværk med personer, der brænder for at arbejde med løsninger, som er tilpasset de lokale forhold.

En god mulighed for at få viden med hjem til dit lokalområde 

Vandmiljøkonferencen er din mulighed for at få viden og dele viden på tværs af lokale niveauer. På konferencen får du desuden inspiration til, hvordan du kan bruge og tilpasse løsninger til specifikke vandområder og landskaber lokalt. 

Se program og tilmeld dig Vandmiljøkonferencen 2023 

Konferencen er arrangeret af SEGES Innovation i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Limfjordssekretariatet, VELAS og Kommunernes Landsforening (KL). 

Vil du vide mere?