Mark ved solnedgang

Økonomi og ledelse, Økologi, Fjerkræ, Grise, Heste, Jura, Kvæg, Natur og vandmiljø, Planter, Øvrige dyr

Kender du bedriftens klimaaftryk?

Med landbrugets nye klimaværktøj, ESGreen Tool, kan du få en status på bedriftens klimaaftryk og beregne effekten af mulige klimatiltag. Kom i gang med det samme.

Nyhed

21. marts 2022

 Opdateret 26. august 2022

Som landmand møder du stigende krav til lavere klimaaftryk – og det, at du kan levere et klimaaftryk på din bedrift, og vise, hvordan du kan reducere det, bliver snart en forudsætning for, at du kan drive landbrug fremadrettet. 
Men hvor skal du sætte ind? 

Med ESGreen Tool kan du beregne din drivhusgasudledning og få en aktuel status på dit klimaaftryk på bedriftsniveau. Værktøjet beregner samtidig effekten af mulige klimatiltag, og med afsæt i den seneste forskning får du viden til at vælge de mest effektive tiltag. 

Kom godt i gang med ESGreen Tool

Med en klimadag eller et onlinekursus i bagagen er det nemt og hurtigt at komme i gang med ESGreen Tool. Begge dele er gratis, og begge dele giver dig gratis benyttelse af klimaværktøjet i hele 2022. 

Siden d. 24. marts 2022 har der været afholdt klimadage i hele landet. Heldigvis er der stadigvæk masser af dage i kalenderen frem til starten af 2023, så skynd dig ind på tilmeldingssiden, og se om der er en i nærheden af dig. Klimadagene bliver afholdt i samarbejde med lokale DLBR-foreninger, men alle er velkomne. 

ESGreen Tool er gratis i 2022, hvis du deltager i enten en klimadag eller gennemfører et onlinekursus. Ellers vil det årlige abonnement være ca. 1.500-2.000 kr., afhængigt af hvor mange produktionsformer, der er på bedriften.

Onlinekurset kan du tage, når du vil, og du kan komme godt i gang med det samme. 

ESGreen Tool er sponsoreret af Forenet Kredit i samarbejde med Nykredit og udviklet af landbrugets faglige videns- og innovationshus SEGES Innovation.

Billede til esgreen tool

Vil du vide mere?