Landbruget spiller dermed en helt central rolle i klimadebatten og udviklingen af teknologier, der sænker klimaaftrykket. Ligeledes giver produktionen af biomasse også landbruget mulighed for at blive energileverandør.
SEGES har igennem flere projekter arbejdet med energi og miljøbelastningen fra de forskellige fjerkræproduktioner. Vi arbejder f.eks. målrettet med biogasrelaterede projekter, hvor fjerkrægødningen kan udnyttes som energikilde.
Rapporter om fjerkræproduktion og klima
Du kan læse meget mere om fjerkræproduktion og klima i nedenstående rapporter
Greenhouse Gas Emission from the Danish Organic Egg Production estimated via LCA Methodology
The global warming potential (GWP) of 1 kg organic eggs was estimated to 1.80 kg CO2 equivalents, at the gate of Danish farms. The production of pullets contributed with 15 pct. of GWP while the production of eggs contributed with 85 pct.
Læs eller hent Greenhouse Gas Emission from the Danish Organic Egg Production (pdf)
Tiltag i slagtekyllingeproduktionen og den økologiske konsumægsproduktion, der sænker klimaaftrykket
Klimabelastningen fra slagtekyllinger og økologiske æg kan sænkes via foderet. Slagtekyllingers klimaaftryk sænkes med en varmeveksler - afhængigt af om primær varmekilde er halm eller olie. Brune høner har et lavere klimaaftryk end hvide.
Læs eller hent Klimavenlige tiltag i slagtekyllingeproduktionen og den økologiske konsumægsproduktion (pdf)
Drivhusgasudledningen ved produktion af økologiske konsumæg
Drivhusgasudledning ved produktion af økologiske konsumæg ses i: “Greenhouse Gas Emission from Danish Organic Egg Production estimated via LCA Methodology”. Foderet har størst klimapåvirkning, fremgår det af en brugervenlig udgave af rapporten.
Læs eller hent Drivhusgasudledningen ved produktion af økologiske konsumæg (pdf)