Økonomi og ledelse

Hvorfor skal du bruge arbejdsmiljødrøftelsen aktivt på din bedrift?

Da Iglsø Agro meldte sig til BAU Jord til Bords særlige arbejdsmiljøindsats, var det med et ønske om at få mere fokus på arbejdsmiljøet og sikkerheden på bedriften.

Brian Sigaard, driftsleder hos Iglsø Agro, har været meget tilfreds med forløbet, og især opstarten var en positiv oplevelse:

”Vi havde et ledelsesmæssigt ønske om at vise vores medarbejdere, at vi gerne vil arbejde aktivt med arbejdsmiljøet og sikkerheden. BAU Jord til Bords projekt lød spændende, og vi tænkte, det kunne være godt med nogle andre øjne på bedriften. Det første møde var nok lidt af en udfordring. Christina, som var den tilknyttede arbejdsmiljøkonsulent, blev mødt af en flok medarbejdere med korslagte arme og megen skepsis. Men Christina tog det i stiv arm, og hun var virkelig god til at få de ansatte i tale. Hun blev ved med at fortælle dem, at det var for deres egen skyld. Til sidst lukkede medarbejderne op, og dialogen kunne starte”.

Når man skal optimere virksomhedens arbejdsmiljø og sikkerhed er det alfa og omega, at både medarbejderne og ledelsen bidrager til arbejdet, hvilket Brian Sigaard er enig i:

”Allerede fra det andet besøg var medarbejderne meget mere snakkesalige. Stemningen var god, og alle bød ind med idéer og ting vi kunne justere på. Det har konkret betydet, at vi har lavet nye trapper i malkegraven, så vi reducerer risikoen for fald, og vi har installeret et minimalkeanlæg, så vi fjerner mange tunge løft i dagligdagen. Med et øget fokus på sikkerheden og medarbejdernes trivsel har jeg i hvert fald fået mere ro i maven, for grundlæggende ønsker vi bare, at vores medarbejdere er glade, når de går på arbejde”.

Brug arbejdsmiljødrøftelsen aktivt i dagligdagen

Projektet "Fra vision til sikkerhed – sæt mål og forfølg" skal være med til at sætte øget fokus på den årlige arbejdsmiljødrøftelse og dermed gøre de grønne erhverv sikrere. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse er vejen til at få sat mål for det gode arbejdsmiljø og få sat handling på.

Som del af indsatsen blev der etableret en konsulenttjeneste bestående af arbejdsmiljøspecialister fra SEGES Innovation. De har samlet besøgt 51 virksomheder inden for det grønne område og faciliteret virksomhedernes årlige arbejdsmiljødrøftelse. Det har været en yderst positiv oplevelse og har vist sig som en god mulighed for at sætte fokus på vigtigheden af drøftelsen, så den bliver et aktivt værktøj i virksomheden hverdag.

”Det som vi kan se i projektet, og på besøgene hos Iglsø Agro, er, at det er vigtigt, at du sætter dig mål for bedriftens arbejdsmiljø og forfølger dem løbende. Involver dine medarbejdere, for du har brug for deres input til at klarlægge udfordringer og løsninger. Sammen kan I løfte virksomhedens arbejdsmiljøindsats op på et højere niveau. Det gavner både jeres medarbejderes trivsel og driften som helhed”, siger arbejdsmiljøchef på SEGES Innovation, Christina Edstrand.   

"Fra vision til sikkerhed – sæt mål og forfølg"

Initiativet havde til formål at sætte øget fokus på den årlige arbejdsmiljødrøftelse og dermed gøre de grønne erhverv sikrere.

Den årlige arbejdsmiljødrøftelse er vejen til at få sat mål for det gode arbejdsmiljø og få sat handling på. 
Derfor tilbød BAU Jord til Bord, GLS-A, 3F, Landbrug & Fødevarer og SEGES Innovation hjælp i form af en arbejdsmiljøspecialist fra SEGES Innovation, som faciliterede de grønne virksomheders årlige arbejdsmiljødrøftelse. 

Vil du vide mere, så kontakt endelig Helle Birk Domino, hebd@gls-a.dk

Emneord

Vil du vide mere?