Pjecen ‘Malkning og hygiejne’ giver rigtig god indsigt i de mange aspekter om malkning. Blandt andet får man en ganske kort introduktion til yverets anatomi og fysiologi, viden om malkehygiejne, forberedelse af koen, efterbehandling m.m. Også kvalitetsparametrene kim, celletal, sporer m.fl. gennemgås kort og klart.
Endvidere beskrives malkeanlæggets vigtigste funktioner i forbindelse med både malkning og rengøring, ligesom man får en beskrivelse af, hvad man skal være opmærksom på i det daglige for at sikre, at anlægget fungerer optimalt.
Pjecen er kortfattet, nem at læse og forsynet med gode illustrative fotos. Den er et godt udgangspunkt, når der skal oplæres nye medarbejdere, eller når malkearbejdet skal drøftes på bedriften.
Pjecen fås i både en dansk og engelsk version. Prisen er 75 kr. + moms og porto. Den kan bestilles på: www.mælkekvalitet.dk
Film om gode malkerutiner med engelske undertekster
Husk at du finder film med engelske undertekster om bl.a. gode malkeprocedurer i hhv. malkestald og robotstald her
Film på dansk med relevans for kvæglandmænd finder du her
|
Artiklen har været bragt i KvægNYT nr. 13, 2019