en gruppe mennesker sidder og snakker

Kvæg, Planter

Klima & Ko. gør dig klogere på fremtidens klimatiltag

Tv-magasinet Klima & Ko. tager klimatiltag i kvægproduktionen ned på jorden og fokuserer på, hvordan tiltagene påvirker din dagligdag ude på gården. Se de fire afsnit her.

Skal køerne have hovedet inde i et metanhus? Hvordan kan du i praksis tilføre metanreducerende additiver i foderet? Hvordan kan tang og alger bidrage? Og hvad med dit arbejde i marken?

Spørgsmålene om klima og køer er mange, og i tv-magasinet Klima & Ko. får du svar på en del af dem. I fire udsendelser gør i alt 12 gæster fra forskningsverdenen, andelsselskaberne og kvægbedrifter dig klogere på, hvad nutiden og fremtiden bringer. 

De fire paneler diskuterer klimatiltag inden for foder, markarbejde, tang og alger og løsninger i stalden. Målet er, at du bliver lidt mindre forvirret – og meget mere forberedt på fremtiden.

Se videoen: Klima & Ko. - I foderet

Hvordan kan foder og additiver være med til at mindske metanudledningen fra dine køer? Det er emnet i denne Klima & Ko., hvor kompagni består af landmand Torben Goltermann Hansen, Christine Brøkner fra DLG, Nicolaj Ingemann Nielsen fra SEGES Innovation og Mette Olaf Nielsen fra Aarhus Universitet.

Se videoen: Klima & Ko. – I stalden

Kan metan indsamles direkte fra koen inde i stalden? Det er emnet i denne Klima & Ko., hvor kompagni består af landmand Claus Fenger, Anja Juul Freudendal fra SEGES Innovation, Allan Mikkelsen fra AU Foulum og Henriette Guldager fra Arla.

Se videoen: Klima & Ko. – I marken

Hvor er det største klimapotentiale for dig som kvægbonde, når du arbejder i marken? Det er emnet i denne Klima & Ko., hvor kompagni består af landmand Claus Fenger, Søren Kolind Hvid fra SEGES Innovation, Johannes Lund Jensen fra Aarhus Universitet og Torben Spanggaard Frandsen fra SEGES Innovation.

Se videoen: Klima & Ko. – Fra havet

Skal der tang og alger i dit grovfoder i fremtiden? Det er emnet i denne Klima & Ko., hvor kompagni består af landmand Torben Goltermann Hansen, Annette Bruhn fra Aarhus Universitet, Nicolaj Ingemann Nielsen fra SEGES Innovation og Mette Olaf Nielsen fra Aarhus Universitet.

SEGES Innovation har i mange år kommunikeret direkte til kvægproducenten, men formatet med en professionelt opsat studieudsendelse er ny. Målet er at give kvægbonden et underholdende format, hvor kilderne har tid til at forklare sig. 

”Med lanceringen af Klima & Ko. giver vi landmanden faglig viden og konkret inspiration, der ruster ham eller hende bedre til den fremtid, vi går imod. Udsendelserne handler ikke om klimapolitik eller verdenens klimaudfordringer – de har fokus på det faglige og handler om det, der er jordnært og en del af landmandens hverdag nu og måske i fremtiden,” siger Ninna Westphael, der er Fagchef for Kvæg i SEGES Innovation, der står bag Klima & Ko.

Deltag i debatten om de fire emner på Kvægs Facebook-side.

Vil du vide mere?

Støttet af