6-ugers vejrprognose fra DMI fra 7. august

Det er usikkert, hvor meget nedbør, der kommer i denne uge. I de kommende uger forventes fortsat højtrykspræget vejr med varme og ringe nedbør. Mulighed for lokale tordenbyger.

DMI har 7. august udarbejdet en ny 6-ugers vejrprognose.

Udsigt udsendt den 7. august 2018 gældende til og med uge 37 (16. september 2018).

Overordnet tørrere og varmere end normalt de næste 6 uger. Uge 32 og 33 lover knap så tørt og varmt vejr og tættere på normalt klima med flere skyer, men ingen signifikant vejrskifte. De efterfølgende uger er prognoserne enige om højtrykspræget vejr med solrige, tørrere og varmere vejr end normalt.

Uge 32 vil et lavtrykssystem passere med regn og skyer som forventet og efterlader en weekend med lidt mere sval luft og byger. Alle får mere eller mindre nedbør, men ujævnt fordelt og samlet set under normalt. Prognoserne har svært ved nedbørsmængder og placering i denne uge, og det er bedst at se på de skrevne udsigter som vagtchefen har vurderet.

Uge 33 bliver med flere skyer end vi har set ellers og også en smule køligere luft, men i forhold til normal august, er det stadig tørrere og varmere end normalt og ligeså solrigt som normalen. Det er ikke et vejrskifte vi vil se – bare en kortere varig svækkelse af højtryksopbygningen over landet. Vejrudsigten vil nok svinge lidt i denne uge, og måske love nedbør, der enten ikke kommer eller vil være anderledes i timing og mængde. Temperaturen er også usikker – det kan gå begge veje, men det varme vand omkring os og det beskedne forsøg på passerende fronter, tyder på en varmere uge end normalt.

Så grundlæggende tørrere og +1 grad varmere end normalt og et normalt skybillede for årstiden.

Uge 34 og 35 bygger prognoserne igen højtryk over Danmark med tørt, solrigt og varmt vejr i forhold til normalen. Vi er stadig i risiko-zonen for tordenbyger, men hvis de kommer, vil de kun kunne give kortvarigt kraftig regn og ujævnt fordelt, og det forventes at blive samlet tørrere end normalt. Prognoserne viser mere solskin end normalt og det er sandsynligt med overordnet +2-3 grader varmere end normalt.

Uge 36 og 37: Der er ikke kommet nye prognoser på den lange bane i forhold til den sidste prognose jeg sendte. Men jeg kan sige, at det stadig ser tørrere ud end normalen og også lidt varmere. Der er ikke udsigt til et rigtigt vejrskifte før et godt stykke ind i september. Med vejrskifte mener jeg fronter fra vest, som giver passerende regn og skyer, uden efterfølgende længere perioder med tørt og solrigt vejr.

/ Lisette Grenbom


Klimanormal
Den klimanormal, der henvises til i vejrprognosen er 10-års normalen baseret på perioden 2006-2015. Nedenfor i tabel 1 er til orientering vist både 10-års og 30-års normalen.

Tabel 1. Normalværdier for temperatur, nedbør og soltimer for månederne august og september. 10-års normalen er gennemsnit for perioden 2006-2015. 30-års normalen er gennemsnit for perioden 1961-1990. Kilde: DMI.

  August September
Temperatur
grader C
Nedbør
mm
Soltimer Temperatur
grader C
Nedbør
mm
Soltimer
10-års normal 16,7 99 187 13,7 73 151
30-års normal 15,7 67 186 12,7 73 128