Økonomi og ledelse, Grise, Kvæg, Planter

ESG-indsatsen gøres jordnær i ny tv-serie

9 eksempler på initiativer inden for ESG er omdrejningspunktet i ny tv-serie, hvor 3 landmand jagter bæredygtigheden på deres bedrifter.

En forkortelse af en række vanskelige ord på engelsk. Det bliver nærmest ikke mere højtravende. Og meget langt fra en dagligdag som landmand. Men ESG (Environmental, Social and Governance) er slet ikke så virkelighedsfjernt, som det lyder. I bund og grund er det godt landmandskab med fokus på en bæredygtig udvikling.

For at bringe ESG helt ned på (landbrugs)jorden og vise den brede vifte af tiltag, som du som landmand kan arbejde med i din ESG-indsats, har SEGES Innovation produceret tv-serien Jagten på bæredygtighed. Her følger vi tre landmænd i tre afsnit – og i hvert afsnit fortæller de hver især om ét ESG-tiltag, som de har sat i værk på deres bedrift. Det bliver til i alt 9 eksempler på initiativer inden for ESG.

De 3 landmænd er:

  • Jakob Bladt, griseproducent fra Kegnæs
  • Vibeke Søndergaard Jørgensen, mælkeproducent fra Mors
  • Anders Peter Jensen, kalveproducent fra Vendsyssel

Åben stald, ESG-rapport og gyllehåndtering

I afsnit 1 holder Vibeke Åben stald, hvor lokalsamfundet bliver lukket indenfor. Jakob fortæller om sin bedrifts store arbejde med at få det meste ud af gyllen og svine mindst muligt. Og Anders Peter afholder bestyrelsesmøde med ESG-rapporten på dagsorden. 

Præcisionsjordbrug, græsstrategi og energimåling

Afsnit 2 sætter fokus på fremtidens markdrift, vi hører om en nørdet tilgang til arbejdet med køernes foder, og sidst men ikke mindst skal vi se, hvordan en masse målere skal sørge for besparelse af energi og penge. 

Medarbejderledelse, lederudvikling og selvforsyning

I tredje og sidste afsnit kommer du med, når Jakob Bladt afholder mandagsmøde med æg og bacon. Du kommer med til møde i Vibekes stue. Og i kalvestalden ser du, hvordan Anders Peter arbejder på, at alt kalvenes foder skal produceres i nærområdet. 

Vil du vide mere?

Støttet af